Iğdır İl Seçim kurulu, DEM Partili iki ismin adaylığını reddetti

Iğdır İl Seçim kurulu, DEM Partili iki ismin adaylığını reddetti
Iğdır İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin Iğdır Eşbaşkan adayı Mehmet Nuri Güneş ve merkeze bağlı Hoşhaber Beldesi Belediyesi Eşbaşkan adayı Emine Yöndem Kartal’ın başvurularını reddetti.

DEM Parti adayları, Mehmet Nuri Güneş ve Emine Yöndem Kartal adaylık için gerekli dosyalarını kurula ibraz etti. Iğdır Belediye Başkanı iken “PKK’ye üye olmak” iddiası ile hapis yatan Güneş, ceza veren mahkemeye “memnu hakların iadesi” için başvurdu. Eşbaşkan adayı Güneş’e hakları teslim edildi ve aday olmasının önündeki engeller kaldırıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre başvurusunda bu belgeyi de sunan Mehmet Nuri Güneş için toplanan kurulda yer alan DEM Parti, CHP ve İYİ Parti üyeleri, adaylığı önünde herhangi bir engelin bulunmadığı yönünde oy kullandı. AKP'li üyenin ise toplantıya katılmadığı öğrenildi.

Hakim taktir yetkisini kullanarak adaylığı reddetti

Ancak kurulda yer alan iki memur ve hakim başvurunun reddi yönünde oy kullandı. Üçe üç oy çıkması ve çoğunluğun bulunmaması nedeniyle hakim taktir yetkisini kullanarak, Güneş’in adaylığını reddetti.

Kartal’ın adaylığının ise daha önce katıldığı basın toplantıları ve açıklamaları nedeniyle aldığı para cezaları nedeniyle reddedildiği öğrenildi.

DEM Partililerden tepki

Kurul, karara ilişkin gerekçeli kararını henüz ibraz etmedi. DEM Parti avukatlarının ise karara şerh yazdığı belirtildi.

Karar sonrası DEM Partililer, Söğütlü mahallesinde bulunan seçim bürosunda toplandı. Partililer karara tepki göstererek, YSK veya kurullarının daha önce böyle bir karara imza atmadıklarını ancak Iğdır'da kazanma ihtimallerinin çok yüksek olduğu için başvurularının kabul edilmediğini söyledi.

Seçim bürosu önünde bekleyişlerini sürdüren DEM Partililer kararı YSK’ye de taşıyacaklarının bilgisini aktardı. (Kısa Dalga)

Gündem