'İhaleye fesat karıştırma' operasyonunda 12 gözaltı kararı

'İhaleye fesat karıştırma' operasyonunda 12 gözaltı kararı
Mersin'de icra dairelerinin ihalelerini takip edip başkalarının ihale girmesini engellemekle suçlanan kişilere operasyon düzenlendi.

Kentte gayrimenkul ve araçların ihale tarihlerini takip edip fesat karıştırdıkları belirlenen 12 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Polis, organize şekilde hareket eden zanlıların, ihalelere katılmak isteyenleri tehdit, cebir ve şantajla ihaleye girmekten vazgeçirdiği belirlendi.

Ayrıca, zanlıların Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mükelleflerin borçlarına karşılık haczettiği araçları icra daireleri aracılığıyla satışa çıkardığı sırada suç şebekesinin devreye girerek araç sahibi ve ihaleye girecek olan diğer şahıslar ile irtibat kurdukları belirlendi.

İhale başlangıcında yatırılması gereken teminatı yatırdıkları ancak mükellefin isteği üzerine ihale sonrasında aracın bedelinin tamamını yatırmayarak teminatı yaktıkları, ihalenin tekrar yapılmasına sebebiyet verdikleri, ikinci teklif verenlerin de ihaleyi almasını engelledikleri, sonraki ihale sürecini de takip ederek aracı düşük maliyetle satın aldıkları ya da aracın mükellefte kalmasını sağladıkları tespit edildi.

Ekipler, kimliği belirlenen 12 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri için emniyete götürüldü. Adreslerdeki aramalar sürüyor. (DHA)

Gündem