İHD: "Soylu'nun bize yönelik sözleri ölüm tehdidi anlamına geliyor"

İHD: "Soylu'nun bize yönelik sözleri ölüm tehdidi anlamına geliyor"
İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Meclis'te Gara operasyonuyla ilgili konuşurken sarf ettiği “Canı çıkasıca dernek” ve benzer söylemlerine ilişkin "İHD yöneticilerini ve çalışanlarını, aktivistlerini ölümle tehdit etmektir. Bu o anın heyecanıyla söylendiyse bunun geri alınması gerekir" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Meclis'te Gara operasyonuyla ilgili konuşurken sarf ettiği “Canı çıkasıca dernek” ve benzer söylemlerine ilişkin "İHD yöneticilerini ve çalışanlarını, aktivistlerini ölümle tehdit etmektir. Bu o anın heyecanıyla söylendiyse bunun geri alınması gerekir" dedi.

TBMM'deki Gara bilgilendirmesi sırasında İnsan Hakları Derneği'ni sert sözlerle eleştiren Süleyman Soylu’ya yanıt veren derneğin İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri şunları söyledi: 

"İnsan Hakları Derneği'nin aslında insan haklarını savunması dışında ve bunu inatla ısrarla savunmanın dışında bir faaliyet yapmadığını bilmelerine rağmen 'Canı çıkasıca dernek' ya da benzer söylemler açıkça İHD'yi, yöneticilerini ve çalışanlarını, aktivistlerini ölümle tehdit etmektir. Bu o anın heyecanıyla söylendiyse bunun geri alınması gerekir. Süleyman Soylu’nun bunu değerlendirip en azından bu söyleminin hatalı olduğunu ifade etmesi gerekir. Hatalı söylenmediyse çok büyük tehditle karşı karşıya kaldığımızın altını çizmek gerekir. Ve her dönem İHD topun ağzındadır. Bununla ilk defa karşılaşmıyoruz. İHD'nin, öldürülen, kaybedilen yöneticileri olduğunu hepimiz biliyoruz. İHD üyeleri asılsız suçlamalara maruz kalmamak için bunu hükümetin bilgisi dahilinde yaptı üstüne üstlük. Valisine bildirdi. Bu tür girişimler söz konusu olduğunda, hükümete bildirdi. Dedik ki 'Bizde bu tür başvurular var, bunlarla ilgili şu tür girişimlerde bulunmak istiyoruz, şunu yapmak istiyoruz'. Aslında hükümet bugüne kadar İHD'nin bu konuda neler yaptığını ve yaklaşımını da çok iyi biliyordu. En doğru bilgi yine İHD’den geldi. Maalesef hükümetin bir şekilde diyaloğa girmediği, bu kişilerin kurtulması noktasında rol almadığı açıklamalar. Dolayısıyla iyice sıkıştırdı bence hükümeti. Biz 'Bu 13 insanın ölümüne zemin hazırlarken aslında kendi siyasi hesaplarını bu yaşam hakkını kurban ettiniz' diyoruz. Bu bir gerçek ve biz bu gerçeği görünür kıldığımız için bu kadar büyük bir hışımla İHD'nin üzerine geliyorlar." 

(ANKA)

Gündem