İki gencin ölümüne neden olan sürücü palmiyeleri suçladı!

İki gencin ölümüne neden olan sürücü palmiyeleri suçladı!
Antalya'da iki lise öğrencisinin ölümüne neden olmakla suçlanan sürücü, palmiyeler nedeniyle gençleri göremediğini söyledi.

Antalya'da elektrikli scooter kullanan lise öğrencileri 18 yaşındaki Mahmut Yağız Balcı ve 17 yaşındaki Ada Kayahan'a çarpan 23 yaşındaki Muhammed Can Gülmez bugün savunma yaptı.

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan Gülmez, arkadaşının otomobiliyle 78 kilometre hızla ilerlediği sırada Yağız ve Ada'nın scooter'la yola çıkmasıyla kazanın meydana geldiğini söyledi.

'Palmiyelerden göremedim'

Muhammed Can Gülmez şunları kaydetti: "Palmiye ağaçları nedeniyle arkadaşları görmedim. Olay ani geliştiği için frene bastım ve sağa manevra yapmama rağmen kurtaramadım. Kendim sağlıkçıyım. 1 dakika içinde 112'yi aradım. Yaralıya müdahale etmeye çalıştım. Ancak sonuç olmadı.

(Şikayetçi avukatının kaza sırasında telefonla konuşup konuşmadığı ve internetten canlı yayın yapıp yapmadığını sorması üzerine) Benim telefonum wifi'ye bağlıydı ve müzik dinliyordum. Kaza öncesinde kız arkadaşımla görüşmüştüm, sonrasında ilk önce 112'yi, sonra aracın sahibini, sonra babamı aradım. İnternetim açık, sosyal medya gruplarım var. Ben görür görmez fren yaptım, direksiyonu da sağa kırdım. Facebook'ta ve Instagram'da video gibi bir şey paylaşmadım. Drift yapmam. Şehir dışında biraz hız yaparım, onu da her zaman değil. Her zaman hızlı araç kullanan biri değilim."

'78 kilometre' savunmasını rapor çürüttü

Mahkemeye sunulan blirkişi raporunda, sanık Muhammed Can Gülmez'in 108 kilometre hızla gittiğinin tespit edildiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Gülmez, 22 Ekim 2022'de Portakal Çiçeği Caddesi'nde üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri Mahmut Yağız Balcı ve Ada Kayahan'ın bulunduğu scooter'a çarpmıştı. İki genç hayatını kaybederken, sürücü tutuklanmıştı.

Gülmez'e 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan15 yıla kadar hapisle cezası istemiyle dava açılmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem