İki kızını istismar etmekle suçlanan babaya indirimsiz 70 yıl ceza

İki kızını istismar etmekle suçlanan babaya indirimsiz 70 yıl ceza
İzmir'de iki kızını istismar etmekle suçlanan 39 yaşındaki erkeğe indirim uygulanmadan 70 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

17 yaşındaki kız çocuğu, 2021 yılında jandarmaya giderek kendisinin ve kardeşinin babaları tarafından istismar edildiğini söyledi. Baba R.B. tutuklandı. İddianamede, istismar sırasında çocuklardan birinin 17, diğerinin ise 12 yaşında olduğu belirtildi.

DHA'nın haberinde baba R.B.'nin savcılıktaki ifadesinde 12 yaşındaki çocuğunu istismar ettiğini, ablasına yönelik herhangi bir eyleminin bulunmadığını söylediği kaydedildi.

Baba hakkında 12 yaşındaki kızı yönünden 'zincirleme olarak çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', ablası yönünden ise 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'dan dava açıldı.

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında suçsuz olduğunu söyleyen baba, savcılıktaki ifadesinin geçersiz olduğunu, kendisine komplo kurulduğunu dile getirdi. Annenin şikayetçi olmaması ise dikkat çekti. Savcılık mütalaasında ceza istedi.

İndirim uygulanmadı

Mahkeme, sanığa 12 yaşındaki çocuk yönünden 'organ sokmak suretiyle nitelikli cinsel istismar'dan 20 yıl hapis verirken, mağdurun öz kızı olması nedeniyle cezayı 30 yıla çıkardı. Olayın zincirleme olarak meydana gelmesi nedeniyle de ceza 45 yıla çıkarılıp ilgili yasa gereği 30 yıldan fazla olmayacağı için tekrar 30 yıl hapse çevrildi. Sanık, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan ise 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Heyet, abla yönünden ise sanığı 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Eylemi öz kızına işleyen sanığın cezası 18 yıla çıkarıldı. Sanığa 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 9 yıl hapis verildi.

Sanık R.B.'ye toplam 70 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, indirim hükümleri de uygulanmadı. (DHA)

Gündem