İkinci el konut için de kampanya geliyor

İkinci el konut için de kampanya geliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konut almak isteyenler için de kampanya yapılacağını açıkladı.

Hükümet seçime kısa süre kala peş peşe kampanyaları duyurmaya devam ediyor. Orta gelirlilere yönelik konut kampanyasının hemen ardından, ikinci el konut almayı düşünenlere yönelik kampanya başlatılacağı da belirtildi.

Antalya'da konuşan Bakan Kurum, konut kira ve fiyatlarındaki artışı durdurmak adına çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Kurum, 'İlk Evim Projesi' kapsamında 15 Ocak itibarıyla kampanyaya başlayacaklarını ve burada ev alacakların uygun kredi maliyetleriyle ev sahibi olabileceklerini söyledi.

4 bin 400 TL'den başlayan taksitlerle vatandaşların ev sahibi olabileceklerini dile getiren Bakan Kurum, şunları söyledi: "Bu kampanyaya da vatandaşlarımızın teveccühü yüksek. Bu süreci titiz bir şekilde yürütüyoruz. 81 ilde Emlak Konut, GYODER, İNDER ve dahil olmak isteyen tüm firmaların dahil olduğu bir kampanyayı yürütüyoruz. Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir bütün illerimizde vatandaşlarımız rahatlıkla ev sahibi olabilecekler. İkinci el konut almak isteyen vatandaşlarımız için de bir çalışma yapıyoruz. İlk Evim Projesi'ne ilk etapta 100 bin konutla başlayacağız ve vatandaşımızın talebi doğrultusunda geliştireceğiz. Tüm dünyada sosyal konut anlayışı kaldırılmışken, biz sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." (DHA)

Ekonomi