İkinci el satışları durma noktasında ama fiyatlar düşmüyor: Otomobil fiyatları ne olacak?

İkinci el satışları durma noktasında ama fiyatlar düşmüyor: Otomobil fiyatları ne olacak?
Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, 4 yıl önce 100 bin liralık aracın bir milyon liraya yükseldiğini anlattı ve ÖTV'nin ciddi şekilde düşmemesi sonucunda bu fiyatların artacağını belirtti.

Tam 4 yıl önce ortalama bir otomobilin fiyatı 100 bin TL’den başlarken bugün 1 milyon TL’yi aşmış durumda. 2019 yılında 1 milyon TL ve üstüne ultra lüks otomobiller alınırken, bugün bu tip otomobillerin fiyatları yaklaşık 10 milyon TL’den başlıyor.

'2024'te 1 milyon TL'ye araba bulunmayacak'

Gazete Pencere'den Emre Özpeynirci'nin yazısına göre eğer yüksek enflasyonist ortam, artan kurlar ve vergilerin yarattığı bu durum düzelmezse, 2024’te 1 milyon TL’ye de otomobil sahibi olunamayacak.

'İşin üzücü yanı insanların milyonlara alışması'

ÖTV ciddi şekilde düşmez, kurlar geri çekilmezse otomobil fiyatları artmaya devam edeceğini belirten Özpeynirci, "Talebe bağlı otomotiv markaları tabi ki kampanyalar düzenleyip, fiyatları aşağı çekeceklerdir ama bunlar geçici ve eldeki stoku eritmek için yapılan kısa dönemli manevralardır. Yani fiyatları 4 yılda 10 kattan fazla artmış otomobilleri yüzde 5-10’luk indirim kampanyaları kurtarmaz. Ama işin daha üzücü yanı başlıkta da belirttiğim gibi insanların milyon liralara alışmış olması" dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi