İl başkanı ve milletvekili adayı da var: TDP’den istifa eden 44 kişi, AKP'ye katıldı

İl başkanı ve milletvekili adayı da var:  TDP’den istifa eden 44 kişi, AKP'ye katıldı
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Düzce İl Başkanı Sezgin Aktaş ile 1'inci sıra Düzce Milletvekili Adayı Ercan Kızılçaoğlu'nun da aralarında olduğu 44 kişi AKP'ye geçti.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Düzce İl Başkanlığı görevini yürüten Sezgin Aktaş, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bazna, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hakan Karslıoğlu ve TDP 1'inci sıra Düzce Milletvekili Adayı Ercan Kızılçaoğlu ile parti üyesi 40 kişi, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde partilerinin Millet İttifakı'na destek vereceğini açıklamasına tepki gösterdi.

44 partili, istifa ederek Cumhur İttifakı ortağı AKP'ye katılma kararı aldı. TDP'lileri, AKP İl Başkanlığı Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ile partililer karşıladı.

Sarıgül'ün sağ kesime daha yakın olduğunu düşündük

Aktaş, şunları söyledi: "Sadece seçimi kazanmak için gözünü karartan CHP ile aynı masada benim partimin olmasını kabullenemedim ve istifa ettim.

Türkiye Değişim Partisi'nde görev aldığımızda Genel Başkan Mustafa Sarıgül'ün sağ kesime daha yakın olduğunu, vatan, millet aşkı ile Cumhur İttifakı içinde yer alacağını ve özellikle HDP'den çok uzak duracağını düşündük. Gelinen süreçte Türkiye Değişim Partisi'nin tercih ettiği saf bizim doğrularımızla zıt kutuplarda yer aldı.

Bu sebeple en doğru siyasetin Cumhur İttifakı içinde yapılacağına inanarak partimdeki görevimden istifa edip AK Parti saflarına katılmayı ettim." (DHA)

Politika