İlçe kongrelerinin sonuçları: CHP'de delege "değişim" tartışmasının uzağında

İlçe kongrelerinin sonuçları: CHP'de delege "değişim" tartışmasının uzağında
Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP ilçe kongrelerinde alınan sonuçları paylaşarak "CHP delegeleri partinin enerjisini boşa harcatan “değişim” tartışmasını kongre salonlarında bitiriyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerindeki yenilginin ardından CHP'de başlayan değişim tartışmaları sürerken gazeteci Barış Yarkadaş, ilçe kongrelerinde alınan sonuçların bu tartışmaları bitirdiğini savundu.

Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "CHP delegelerinin partinin enerjisini boşa harcatan “değişim” tartışmasını kongre salonlarında bitirdiğini" belirterek şu bilgileri verdi:

"Bugün netleşen tablo şöyle: Manisa’nın en büyük ilçesi Yunusemre’de, Özgür Özel’in de katılarak konuşma yaptığı kongrede, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ve Özel’e karşı çıkam ekibin adayı Heval Şahin Turan 213 oy aldı ve yeni ilçe başkanı oldu. Bu sonuç, Özel açısından hayli manidar…

screenshot-2023-08-20-at-18-11-53.png

Ankara’nın bir ilçesi dışında tüm ilçe başkanları Kılıçdaroğlu’nu destekleyen başkan ve delegelerden oluştu. (Çankaya, Mamak, Etimesgut, Altındağ, Keçiören)

İstanbul Şişli’de “değişimciler” aday çıkaramadı. Kılıçdaroğlu’nu destekleyen iki ayrı liste yarıştı. Yeni Başkan Tamer Özcanlı oldu.

Ümraniye’de Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Hakan Kızılelma kazandı.

Beykoz’da da tablo değişmedi. Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Mahir Taştan yeni ilçe başkanı oldu. Keza Esenler de aynı.

Bunları, Twitter’daki trollerin yalanlarının tuzağına düşmeyin diye yazdım." (Kısa Dalga)

Politika