İlhan Taşçı, Erdoğan'ın 'sürtük' sözlerine dair yayınlar için RTÜK'e dilekçe verdi

İlhan Taşçı, Erdoğan'ın 'sürtük' sözlerine dair yayınlar için RTÜK'e dilekçe verdi
Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemcileri hakkında kullandığı 'çürük ve sürtük' ifadelerine ilişkin yayınların incelenmesi için dilekçe verdi. RTÜK Başkanı Şahin ise Taşçı'ya dilekçenin incelenmesi için 'Kılıçdaroğlu şartı' koştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine katılanlar hakkında kullandığı 'terörist, eşkıya, çürük ve sürtük' ifadelerine tepkiler sürüyor.

Son olarak, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP'li üyesi İlhan Taşçı'nın, Erdoğan'ın ifadelerine ilişkin yayınların incelenmesi için dilekçe verdiği öğrenildi.

Taşçı dün Twitter'dan yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'ye 1 milyar TL kaçırıldı' açıklamasını yayınlayan kanallara ceza kesilmesine atıfla, "Siyasilerin faaliyetlerini denetlemeye başlayan RTÜK, Gezi'ye katılanlara 'sürtük' diyen CB Erdoğan’ın konuşmasını canlı veren kanalları 6112 sayılı yasanın 8/1/m ile n bendinde düzenlenen yayınlarda 'kaba, argo ve müstehcen' ifadelere yer verilemeyeceği ilkesi yönünden incelemeli" demişti.

RTÜK BAŞKANI'NDAN 'KILIÇDAROĞLU ŞARTI'

RTÜK Başkanı Sayın Ebubekir Şahin ise Taşçı'nın dilekçesinin incelenmesine 'Kılıçdaroğlu şartı' koştu. Şahin, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sayın Taşcı; siyasilerin Meclis'te yapmış olduğu konuşmalara gösterdiğiniz bu hassasiyeti, CHP Genel Başkanı'nın Genel Kurul konuşmasındaki müstehcen el-kol hareketinde de göstermenizi beklerdik. O konuda da şikayet dilekçenizi bekliyoruz. Sonra bu dilekçenizi inceleyeceğiz."

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin dokuzuncu yıldönümünde yaptığı AKP grup toplantısı konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Tarihimize 'Gezi Olayları' adıyla bir ihanet, bir utanç, bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin 9. yılındayız. Olaylar, Gezi Parkı'ndaki bir kaç ağacın kesildiği iddiasıyla alevlendirilmişti.

Düşünün, Dolmabahçe Cami'nin içinde bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber." (Kısa Dalga)

Gündem