İlhan Taşçı SADAT reklamını RTÜK'e şikâyet etti

İlhan Taşçı SADAT reklamını RTÜK'e şikâyet etti
RTÜK üyesi İlhan Taşcı, dilekçesinde “Söz konusu reklamın yayınlanması açıkça ‘tehdit’ unsuru taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı programda SADAT reklamı yayınlayan TV 100’ü, üst kurula şikâyet etti. Taşcı dilekçesinde, “Söz konusu reklamın yayınlanması açıkça ‘tehdit’ unsuru taşımaktadır” dedi.

Taşçı, sosyal medyadan paylaştığı dilekçede, "TV 100’ logolu medya hizmet sağlayıcı kuruluşta 14.01.2023 tarihinde yayınlanan, sunuculuğunu Uğur Dündar'ın yaptığı ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olarak katıldığı ‘Uğur Dündar'la Haftanın Panoraması’ isimli programın yayını sırasında alt bant olarak bir reklam yayınlanmıştır. Söz konusu reklamda ‘Türk Savunma Sanayi Hizmet Sektörünün Yüzakı’, Stratejik Danışmanlık Eğitim ve Lojistik Hizmetleri’ ibareleri ile ‘SADAT’ adlı şaibeli kuruluşun logosu ve yüzleri maskeli ağır silahlı birtakım kişilerin operasyon yaptıkları izlenimi veren görselleri yer almıştır" dedi.

"Paramiliter bir yapılanma ile ortaya çıkan söz konusu kuruluşun ‘Türk savunma Sanayi’nin neresinde yer aldığının anlaşılmadığını" belirten Taşçı, Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ın önünde yaptığı açıklamayı hatırlattı. Taşçı, "Tam da kendisinin konuk olarak katıldığı program yayını sırasında söz konusu reklamın yayınlanması açıkça ‘tehdit’ unsuru taşımaktadır" dedi.

Şiddet içerikli görsellerin yer aldığı reklamın, 6112 sayılı Kanunun "Şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz" ve "Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz" şeklindeki hükümlerine aykırı olduğunu ifade eden Taşçı, reklamın Üst Kurul toplantı gündemine alınmasını istedi. (Kısa Dalga)

Gündem