İlk kez oy kullanacaktı: Trump'ı öldürmeye çalışan Crooks kim?

İlk kez oy kullanacaktı: Trump'ı öldürmeye çalışan Crooks kim?
Trump'a suikast girişiminde bulunan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks öldürüldü. Kayıtlı Cumhuriyetçi olan Crooks yaşasaydı hayatında ilk kez oy kullanacaktı.

Kısa Dalga - ABD’nin Cumhuriyetçi Başkan Adayı ve eski Başkanı Donald Trump, Pensilvanya’daki mitingi sırasında suikast girişimine uğradı. Trump, girişimden kulağından yaralanarak kurtulurken saldırgan öldürüldü.

Yetkililer, Donald Trump'a yönelik saldırıya karışan silahlı kişinin kimliğini; olaydan sonra Gizli Servis ajanları tarafından öldürülen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olarak açıkladı.

CNN International’in aktardığına göre, FBI, yaptığı açıklamada Crooks'un adını vererek, Trump'ın mitingini düzenlediği Butler'ın yaklaşık 56 kilometre güneyinde yer alan Pennsylvania'daki Bethel Park'ta ikamet ettiğini açıkladı.

2022’de mezun oldu, matematik ödülü aldı

Yerel basında çıkan bir habere ve okulun mezuniyet töreninin bir videosuna göre Crooks 2022 yılında Bethel Park Lisesi'nden mezun olmuş, Ulusal Matematik ve Bilim Girişimi Yıldız Ödülleri’nden birini almış.

6c96e863-05b5-4772-88bd-1942e4fd21d6.jpeg

Oy kullanabileceği ilk seçim olacaktı: Kayıtlı Cumhuriyetçi

Pennsylvania'nın seçmen veri tabanındaki adı, yaşı ve kolluk kuvvetlerinin Cumartesi gecesi aradığı Bethel Park adresiyle eşleşen ve kamu kayıtlarında Crooks ile bağlantılı olan bir listeye göre Cumhuriyetçi olarak kayıtlıydı.

Bu yılki başkanlık seçimleri Crooks'un oy kullanabilecek yaşta olduğu ilk seçim olacaktı.

trump-suspect-2-1698b0.webp

Demokratlara yakın bir gruba 15 dolar bağışladı

Federal Seçim Komisyonu kayıtları, aynı adreste Thomas Crooks olarak listelenen bir bağışçının Ocak 2021'de Progressive Turnout Project adlı Demokratlarla uyumlu bir siyasi eylem komitesine 15 dolar verdiğini gösteriyor.

Ailesi konuşmadı

Cumartesi gecesi geç saatlerde CNN tarafından ulaşılan Crooks'un babası Matthew Crooks, "neler olup bittiğini" anlamaya çalıştığını ancak oğlu hakkında konuşmadan önce "emniyet güçleriyle konuşana kadar bekleyeceğini" söyledi. (Dış Haberler Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya