İlk tahıl gemisi yola çıktı: 26 bin ton mısırla Lübnan'a gidecek

İlk tahıl gemisi yola çıktı: 26 bin ton mısırla Lübnan'a gidecek
Tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamındaki ilk gemi Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan hareket etti. Türkiye'de yarın denetimi yapılacak olan gemi, Lübnan'a 26 bin ton mısır taşıyacak.

Tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamında ilk gemi yola çıktı. Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, mısır yüklü geminin bugün Odesa Limanı'ndan hareket ettiğini açıkladı.

26 bin tondan fazla mısır taşıyacak olan gemi, yarın Türkiye karasularına ulaşacak. Burada yapılacak denetimden sonra Lübnan'a hareket edecek.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) bu sabah yapılan açıklamada, mısır yüklü Razoni isimli Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisi hakkında "22 Temmuz 2022’de Türkiye, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan 'Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi' belgesi kapsamında sevkiyat yapacak bu ilk gemiyi takiben diğer gemilerin de belirlenen koridor ve usuller çerçevesinde intikalleri planlanmaktadır" açıklaması denilmişti

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın imza töreni 22 Temmuz'da, Rusya ve Ukrayna'dan temsilcilerin yanı sıra ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenmişti. (Kısa Dalga)

Dünya