İlk trans Hollanda Güzeli seçilen Kolle'den açıklama: 'Nefret yorumları, toplumumuzun diğer yüzünü gösteriyor'

İlk trans Hollanda Güzeli seçilen Kolle'den açıklama: 'Nefret yorumları, toplumumuzun diğer yüzünü gösteriyor'
Hollanda'da düzenlenen en büyük çaplı güzellik yarışması Miss Netherlands'i ilk kez kazanan trans kadın Rikkie Valerie Kolle, "Nefret yorumları, toplumumuzun diğer yüzünü gösteriyor. Umarım bu bir alarm zili olur" açıklamasını yaptı.

Hollanda Güzeli seçilen ilk trans kadın Rikkie Valerie Kolle, hakkındaki nefret söylemlerine tepki gösterdi.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre güzellik yarışmasındaki başarısını ilk başta Hollanda'daki özgürlükçü ve hoşgörülü toplum yapısının simgesi olarak gördüğünü belirten Kolle, seçilmesi sonrasında internetten maruz bırakıldığı nefret söylemlerini görmezden gelme kararı aldığını söyledi.

'Şu an için bunu tamamen görmezden geliyorum'

Reuters ajansına konuşan Kolle, "Bizim Hollanda'da gerçekten kabul edici olduğumuzu düşünüyordum ama nefret yorumları, toplumumuzun diğer yüzünü gösteriyor. Umarım bu bir alarm zili olur" dedi. Kolle, "Şu an için bunu tamamen görmezden geliyorum. Yoluma çıkan iyi şeylere odaklanıyorum" diye konuştu.

'Ben dünyaya sadece trans olarak hikâyemi göstermek istiyorum'

Kolle, hakkındaki olumsuz yorumların provoke edilmediğini, insanların ona sadece kendisi olduğu için hakaret ettiğini belirterek, "Ben dünyaya sadece Rikkie'yi göstermek ve tabii ki trans olarak hikâyemi göstermek istiyorum; bu nedenle tepki görmek gerçekten üzücü" ifadelerini kullandı.

Rikkie Valerie Kolle, geçen hafta 2023 Hollanda Güzeli seçilmişti. Şimdi ülkesini, Miss Universe'de (Kainat Güzellik Yarışması) temsil edecek. (Kısa Dalga)

Dünya