İlklere sahne olacak olan 95'inci Oscar ödülleri bu gece sahiplerini buluyor

İlklere sahne olacak olan 95'inci Oscar ödülleri bu gece sahiplerini buluyor
2023 Akademi Ödülleri (Oscar), bu gece gerçekleşecek törende sahiplerini bulacak. Ayrıca bu yıl bir gelenek haline gelen kırmızı halı da yerini bej halıya bırakacak.

2023 Akademi Ödülleri (Oscar), bu gece gerçekleşecek törende sahiplerini bulacak. Ayrıca bu yıl bir gelenek haline gelen kırmızı halı da yerini bej halıya bırakacak. Bu yıl En İyi Kadın Oyuncu ödülüne ise ilk defa bir Asya kökenli oyuncu aday gösterildi.

Los Angeles'taki Dolby Theatre'da ünlü televizyon sunucusu Jimmy Kimmel'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek tören, Türkiye saatiyle gece 4.00'ten itibaren sinemaseverlerle buluşacak. Bu yılki Oscar'ın, adayların profili ve törenin işleyişi bakımından ilklere sahne olması bekleniyor.

'Kırmızı' yerine 'koyu bej'

Bu sene 95'incisi gerçekleştirilecek olan Oscar Ödülleri'nde sanatçıların yürüyeceği kırmızı halıda 62 yıl sonra renk değişikliğine gidildi. Halı bu sene kırmızı değil 'koyu bej' olacak.

En İyi Kadın Oyuncu ödülüne ilk defa bir Asya kökenli oyuncu aday gösterildi

Bir diğer ilk ise geçen yılki ödüllere kıyasla daha fazla uluslararası ismin aday gösterilmesi oldu. "Everything Everywhere All At Once" (Herşey Her Yerde Aynı Anda) filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterilen Malezyalı oyuncu Michelle Yeoh, 1935'ten bu yana aynı dalda aday gösterilen ilk Asya kökenli oyuncu oldu.

ABD dışından aday gösterilen sinemacılar da Oscar'ın ilkerinden oldu. 20 oyuncu adayından 11'i uluslararası isimlerden oluşurken İrlandalı adaylar Colin Farrell, Kerry Condon, Barry Keoghan, Brendan Gleeson ve Paul Mescal fark yarattı.

Adaylar

95'incisi düzenlenecek olan Oscar Ödülleri'ne aday gösterilen filmler ve isimler ise şöyle:

En iyi film dalında: All Quiet on the Western Front, Avatar: The Way of Water, The Banshees of Inisherin, Elvis, Everything Everywhere All at Once, The Fabelmans, Tár, Top Gun: Maverick, Triangle of Sadness, Women Talking.

En iyi yönetmen: Todd Field (Tár), Dan Kwan and Daniel Scheinert (Everything Everywhere All at Once), Martin McDonagh (The Banshees of Inisherin), Ruben Ostlund (Triangle of Sadness), Steven Spielberg (The Fabelmans).

En iyi kadın oyuncu: Cate Blanchett (Tár), Ana de Armas (Blonde), Andrea Riseborough (To Leslie), Michelle Williams (The Fabelmans), Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once).

En iyi erkek oyuncu: Austin Butler (Elvis), Colin Farrell (The Banshees of Inisherin), Brendan Fraser (The Whale), Paul Mescal (Aftersun), Bill Nighy (Living).

En iyi uyarlama senaryo: All Quiet on the Western Front, Glass Onion: A Knives Out Mystery, Living, Top Gun: Maverick, Women Talking.

En iyi orijinal senaryo: The Banshees of Inisherin, Everything Everywhere All at Once, The Fabelmans, Tár, Triangle of Sadness.

En iyi uluslararası film: All Quiet on the Western Front, Argentina 1985, Close, EO, The Quiet Girl.

En iyi belgesel: All That Breathes, All the Beauty and the Bloodshed, Fire of Love, A House Made of Splinters, Navalny.

Kültür Sanat