İmamoğlu, 15 Temmuz anmasında konuştu: Terör örgütüne büyük imkânlar sağlandı, üst seviyede müsamaha gösterildi

İmamoğlu, 15 Temmuz anmasında konuştu: Terör örgütüne büyük imkânlar sağlandı, üst seviyede müsamaha gösterildi
İBB önünde düzenlenen anmada konuşan Ekrem İmamoğlu, "Hatırlayalım, yapılan birçok uyarıya rağmen ne yazık ki devleti ele geçirme hedefiyle hareket eden bir terör örgütüne büyük imkânlar sağlandığı ve son derece üst seviyede müsamaha gösterildiği günleri bu ülke, bu millet ve devletimiz yaşamıştır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitirenleri anma töreni düzenledi.

Saraçhane'deki başkanlık binası önünde düzenlenen anmada konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Milletin iradesini zorbalıkla değiştiremezsiniz duygusunun yaşandığı bir gündür. Gazi Meclisimizin milletin iradesinin üstünde bir gücü bu halka asla dayatamazsınız" dedi.

İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Hepimiz demokrasinin, cumhuriyetin, milletin iradesinin hukukun yanında durduk. Bu çok önemli ve değerlidir. Çok önemli bir milli iradenin ortaya çıkmasıdır. Fakat elbette bugünün sonrasında düşünmenin, tartışmanın, hiçbir zaman tedbiri elden bırakmamanın çalışmalarını yapmak konusunda da ders çıkarılması gereken bir gündür. Çünkü biz bu duruma düşmemenin daha öncesinde tedbirlerini alabilmeyi başarabilirdik. Türkiye'yi 15 Temmuz'a götüren süreçte neleri eksik yaptık, hangi hataları yaptık, niçin böylesi bir günü yaşadık onun için hep beraber hareket etmeli ve tedbirleri almalıyız.

"Terör örgütüne büyük imkanlar sağlandı"

"Hatırlayalım, yapılan birçok uyarıya rağmen ne yazık ki devleti ele geçirme hedefiyle hareket eden bir terör örgütüne büyük imkânlar sağlandığı ve son derece üst seviyede müsamaha gösterildiği günleri bu ülke, bu millet ve devletimiz yaşamıştır. Hatta bu konuda o dönemde uyarılar yapan insanlarımızın, gerçekleri söyleyen insanlarımızın suçlandığı, haksız yere cezalandırıldığı, hapisler yattığı günleri hep birlikte yaşadık.

"Bir daha 15 Temmuz’u yaşamamak için demokrasiye, milletin birliğine ve bütünlüğüne, laikliğe, hukuka, liyakate ve kurumlar ve kurallar ülkesi olmaya hep birlikte sahip çıkmak zorundayız." (Kısa Dalga)

Gündem