İmamoğlu AKP'nin TÜGVA operasyonunu veto etti

İmamoğlu AKP'nin TÜGVA operasyonunu veto etti
Ekrem İmamoğlu, TÜGVA Genel Merkezi tarafından otopark ve bahçe olarak kullanılan, Eyüpsultan’daki İBB’ye ait parsellerin Eyüpsultan Belediyesi’ne bedelsiz devrine ilişkin kararı veto etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile alınan TÜGVA Genel Merkezi’nin 2019’dan beri işgal ettiği İBB arazisinin AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’ne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesi kararını veto etti.

Veto edilen kararın alındığı 17 Mart 2022 tarihli oturumda konuyla ilgili gerginlik yaşanmıştı. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İBB'nin TÜGVA'ya kestiği işgaliye cezasını engellemek için Eyüpsultan Belediyesi'nin aracılık ettiğini söyleyerek “Eyüpsultan Belediyesi TÜGVA'nın şubesi mi?” diye tepki göstermişti.

AKP'liler de “Kurumların ismini bu mecliste sürekli gündeme getirerek itibarsızlaştırmak doğru değil” savunması yapmıştı.

İmamoğlu'nun veto ettiği diğer karar da Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nin ortak kullanımı için Esenler Belediyesi ile İBB arasında yapılmak istenen ancak çoğunluk oyları ile iade edilen protokol dosyası oldu.

Mülkiyeti İBB'ye ait olan kültür merkezi, İBB yönetimi değiştiğinde AKP'li ve MHP'li meclis üyelerinin önergesi ile Tevfik Göksu'nun başkanlığını yaptığı Esenler Belediyesi'ne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmişti.

İmamoğlu'nun veto ettiği dosyalar, önümüzdeki oturumlarda tekrar meclisin oyuna sunulacak. (Kısa Dalga)

Politika