İmamoğlu'ndan, İYİ Parti'deki istifalara: Bir kavga, gürültü varsa üzüntü duyarım

İmamoğlu'ndan, İYİ Parti'deki istifalara: Bir kavga, gürültü varsa üzüntü duyarım
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'deki istifalara dair “Ne yorum yaparım, ne müdahil olurum. Sadece eğer orada bir anlaşmazlık, bir kavga bir gürültü varsa bundan üzüntü duyarım" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki meclis salonundaki “Gençlik Buluşması" etkinliğinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İYİ Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve 6 üyesinin istifasıyla ilgili konuşan İmamoğlu, “Ne yorum yaparım, ne müdahil olurum. Sadece eğer orada bir anlaşmazlık, bir kavga bir gürültü varsa bundan üzüntü duyarım. Umarım kendi içlerinde sağlıklı bir süreci, sulh içerisinde bir süreci yaşarlar, yaşatırlar" dedi.

İmamoğlu konuya ilişkin şunları söyledi:

“Yani hayırlısı. Tabii benim yorum yapabileceğim bir saha asla değil. Bir siyasi partinin her ne kadar ittifakımız olsa da bir siyasi partinin kendi iç meselesine ne yorum yaparım, ne müdahil olurum. Sadece eğer orada bir anlaşmazlık, bir kavga bir gürültü varsa bundan üzüntü duyarım. Şu anda bende uyandırdığı tek his bu keşke olmasa. Keşke kendi içlerinde daha bütünlükçü bir yapıları olsa. Çünkü İYİ Parti Türkiye Cumhuriyeti Demokrasi açısından son yıllarda çok özel kararlara ve başarılara imza atmış bir siyasi partidir. Umarım kendi içlerinde sağlıklı bir süreci, sulh içerisinde bir süreci yaşarlar, yaşatırlar."

'Kişisel kararlarıdır'

"Onun dışında meclisimizde bulunan bir kısım arkadaşın partilerinden istifa etmesi de onların kişisel kararlarıdır kendileri için hayırlısı olsun diyorum. Elbette bugüne kadar hizmet sundular İYİ Parti grubunda. Ben İYİ Parti Grubu'nun İstanbul'a sunmuş olduğu hizmetlerden de memnun bir belediye başkanıyım. Çok dayanışma ve karşılıklı istişare içerisinde il başkanları olsun, görev almış ve şu anda alan belediye meclis üyeleri olsun, istişare içerisinde bir süreç yönettik. Bu duygularla kendilerini buradan selamlamış olayım.” (ANKA)

Gündem