İmamoğlu kendisine yönelik suikast ihbarıyla ilgili konuştu

İmamoğlu kendisine yönelik suikast ihbarıyla ilgili konuştu
Danıştay saldırısı hükümlüsü Osman Yıldırım'ın kendisine yönelik suikast ihbarıyla ilgili konuşan İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 80’e yakın müfettiş gönderip, ‘Her odada teftiş yapacağım’ diye ilgi gösteren en yüksek seviyede gösteren zatı muhteremleri, bu konulara da azami ilgi göstermeye onları davet ediyorum" dedi.

Danıştay’a 2006'da düzenlenen silahlı saldırının faillerinden Osman Yıldırım cezaevinden yazdığı mektupta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast ihbarında bulunmuştu. Gazeteci Barış Terkoğlu’nun kamuoyuna duyurduğu bu mektupla ilgili İmamoğlu’ndan  ilk açıklama geldi.

İBB iştiraki KİPTAŞ ile Beylikdüzü Belediyesi'nin, ortak yürüttüğü bir projenin temel atma törenine katılan İmamoğlu, "Sizinle ilgili bir suikast iddiası gündeme geldi. Öncelikle bu konuyla ilgili emniyet birimleri ya da adli makamlar tarafından başlatılmış bir işlem var mı? Son durum nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Açıkçası ben de basından okudum, okuyorum. Yani bu tür hamleler olur, olmaz, yazılır, çizilir, birileri bu işi ihbar eder ya da itiraf eder. Ama yani şahsen benim beklentim, bu işle yetkili, ilgili olan kurum ve kuruluşların, gerektiği zaman dilimlerinde, siyasilere gereken açıklamaları ilgiyle, itinayla yapmaları ve iş birliği içinde olmalarıdır. Bunu temenni ediyoruz. Yoksa biz, görevimizin başındayız. Bunlar olur, olacaktır da. Türkiye’mizde bu tür konular geçmişte de olmuştur.

Ama biz tam irademizle, gücümüzle kaygısız bir biçimde işimize devam ediyoruz. Ama aynı zamanda da tabii yetkililerin, ilgililerin görevlerini iyi yapmalarını diliyoruz. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 80’e yakın müfettiş gönderip, ‘Her odada teftiş yapacağım’ diye ilgi gösteren -ki teftiş edilmekten asla imtina etmiyoruz, korkmuyoruz- ilgiyi en yüksek seviyede gösteren zatı muhteremleri, bu konulara da azami ilgi göstermeye onları davet ediyorum.

Yani bu mektubu yazan kişinin söyledikleri, beni çok ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tarafı şu: Hala, yani bu kadar ayıp, bu kadar kötü bir durumu bize yaşatan -MOBESE meselesi, ciddi bir meseledir, özel yaşama müdahaledir- bunu bize yaşatan kurum yetkilileri, bakandan başlamak üzere aşağıya doğru, tek bir cevap, tek bir yazımıza, soruşturmamıza henüz bir cevap vermemiştir. Ama bu konudan asla vazgeçmeyeceğiz."

Gündem