İmamoğlu: Murat Kurum 'İstanbul’a ihanet ettik' denilen sürecin parçası

İmamoğlu: Murat Kurum 'İstanbul’a ihanet ettik' denilen sürecin parçası
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKP’nin adayı Murat Kurum‘un bakanlık döneminde İstanbul için ortaya koyduğu tek şeyin “kupon arazi, boş arazi rezerv alan, kamu arazisi rantı” olduğunu savundu.

Murat Kurum’un Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın daha önce söylediği “İstanbul’a ihanet ettik” itirafıyla tarif edilen bir sürecin bir parçası olduğunu belirten İmamoğlu, “İstanbul gibi bir dünya şehri çok net ifade edelim, ‘temsilcilerle’ yönetilemez. İstanbul bir komuta merkezidir ve İstanbul’a “tam yol ileri” diyebilecek bir kaptan gerekir” diye konuştu.


Sözcü gazetesinden İpek Özbey’e konuşan Kurum'a ilişkin, TOKİ, Emlak Konut, Şehircilik Bakanlığı eliyle İstanbul’a ihanet etme anlayışını temsil eden birini oraya koymuşlar. AK Parti daha çok emir komuta zincirini takip eden insanları yönetici yapma anlayışının sıkışmışlığında da değil. Bir başka boyutu da aileye sıkışmışlığı. Yani sadece aile fertlerinin belli çapta siyasi figür olarak konuşulması, sadece aileye yakın insanların bir şekilde siyasette bir yerlere yakıştırılmasından bahsediyorum. Bunun net anlamı insan kaynağı tükenmişliğidir. İnsan kaynağı tükenmiş bir partiden İstanbul’a da, Türkiye’ye de fayda gelmez” ifadelerini kullandı.

'Kanal İstanbul konusunda konuşmuyorlar'

İmamoğlu kanal İstanbul ile ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

Kanal İstanbul meselesi yaklaşık bir buçuk yıldan fazladır konuşulmuyor. 2022 yılından beri. Çünkü toplumun yüzde 60’ının 65’inin buna karşı olduğunu gördü ve sustular. Sokakta alım satım yapan emlakçı bakış açısıyla bir rant alanı üretmekten asla vazgeçmezler. Kaldı ki burada zaten bir kısım alım-satım yapılmış, işin sahipleri belirlenmiş, imarla ilgili rant süreçlerine başlanmış, planlamalar yürütülmüş, hem de kaşla göz arasında. Bakın Sayın Kurum’un ve onun gibi arkadaşların temsil ettiği dönemde yapılanlara bakın: Üç ayda beş Beylikdüzü ya da sekiz Şişli diyebileceğimiz büyüklükte bir alanın planını çıkarmışlar. Boğaz’da “Buraya kulübe bile koyamazsınız” diyerek yıkım yaptığımız yere bir gecede imar çıkartmış anlayışa sahiptir bu arkadaşlarımız. Onun için İstanbul’u yönetemezler. Ancak talimat alırlar. (Kısa Dalga)

Gündem