İmamoğlu: Nasılsa biz gelince İstanbul Sözleşmesi de devreye girecek

İmamoğlu: Nasılsa biz gelince İstanbul Sözleşmesi de devreye girecek
Uşak'ta konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, iktidara geldiklerinde İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönüleceğini söyledi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş Uşak'ta düzenlenen mitingde yurttaşlarla buluştu.

Burada konuşan İmamoğlu, "İstanbul Sözleşmesi'ni yapalım. Nasılsa biz gelince İstanbul Sözleşmesi de devreye girecek. Her şey çok güzel olacak" dedi.

İmamoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Biz bu ülkenin evlatlarıyla bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz, bir avuç insanın ailesiyle değil. Güvencemiz çok büyük. Demokrasi tarihinde böyle büyük bir ittifak olmadı. Bunun ilk meyvesini belki ben tattım, İstanbul’u kazandık. Hep beraber kazandık. Şimdi büyüdü, milletin ittifakına dönüştürdü, Millet’e Türkiye’yi kazandıracak. Türkiye’nin geleceğini kazandıracak."

'Bir yıl içinde bu ülkenin öğrencilerinin yurt sorununu çözeceğiz'

"Bir yıl içinde bu ülkenin öğrencilerinin yurt sorununu çözeceğiz. Gençlerin en çok iktidar sloganını seviyorum, gençler karar verdi mi olur. Çünkü onlar çok adiller, kendileri için hiçbir şey istemiyorlar. Türkiye’nin geleceğini istiyorlar. Beni en çok üzen şeylerden birisi İstanbul’da yurtlara yerleştirdiğimiz gençlerin yüzde 30-40’ı “Üniverisite okumaya gelemeyecektim” dedi. Büyük kısmı da genç kızlarımız. Eğer 21. yüzyılda biz çocuklarımızı ekonomik sıkıntılardan dolayı üniversiteye gidemeyecek duruma düşürmüşsek yazıklar olsun. Cumhuriyetin yüzüncü yılına yakışmadı. Bu ülkede ben okuyamıyorum, sıkıntı çekiyorum, yemek bile yiyemiyorum diyen tek bir genç olmayacak.

'İstanbul Sözleşmesini yapalım'

Gençlerle bir sözleşme yapmam lazım. Ayrışmak yok, birleşmek var. Birleşe birleşe kazanacağız. Bu bir siyasi parti, ideoloji seçimi değil. Demokrasi seçimi. Hak hukuk adalet seçimi. Birileri ben ayrışmak istiyorum diyebilir. Beni gençler ilgilendiriyor. Gençler; firesiz, topyekun oylarınızı Millet İttifakı’na; oylarınızı adaleti, erdemi, devlet insanlığıyla bu ülkenin tek bir kuruşuna zeval vermeyecek anlayışıyla Kemal Kılıçdaroğlu’na istiyoruz. Bu kötülük dönemine son vereceğiz. Güçlülerin karar alabildiği değil, adil kararların alındığı bir Türkiye için mücadele edeceğiz. İstanbul sözleşmesini yapalım. Nasılsa biz gelince İstanbul Sözleşmesi de devreye girecek. Her şey çok güzel olacak." (ANKA)

Kadın