İmamoğlu: Patlamanın olduğu 2 dairede doğalgaz yok, niye öyle bir açıklama yapıldı, kim yaptırdı?

İmamoğlu: Patlamanın olduğu 2 dairede doğalgaz yok, niye öyle bir açıklama yapıldı, kim yaptırdı?
İBB Başkanı İmamoğlu, Kadıköy'de patlama yaşanan binada incelemede bulundu: "Biraz acele bir açıklama yapılmış. Ki biz, zaten sürecin farkındaydık ve o dairede gazla ilgili herhangi bir şey olmadığına vakıftık. Yani niye öyle bir açıklama yapıldı veya kim yaptırdı? Muhtemelen Sayın Valimiz onu irdeleyecektir."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy'de patlama olan binaya gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından açıklama yapan İmamoğlu, şunları söyledi: "Şunu net ifade edebiliriz. Görülen binanın sağlam kalan tek dairesinde doğal gaz aboneliği var. Ve o aboneliğin olduğu dairede de hiçbir patlama yok.



" />

Diğer patlamanın olduğu ve büyük hasar alan 2 dairede de doğal gazla ilgili tesisat yok. Doğalgaz aboneliği de yok. Dolayısıyla şu an için durum böyle. Hayatını kaybedenler açısından açıkçası üzgünüz. Böyle bir olay olsun istemezdik ama içeride ne patlamalara ve yangına sebep oldu?

Adli tespitler yapıldıktan açıklama dinledikten sonra netleşecek. Biraz acele bir açıklama yapılmış. Biz zaten sürecin farkındaydık ve o dairede gazla ilgili herhangi bir şey olmadığına vakıftık. Ona rağmen temkinli bir açıklamayla süreci takip etmeyi tercih ettik. Kurum olarak an be an Kadıköy Belediye Başkanımızla ve diğer itfaiye daire başkanımızla buradan irtibat halindeydim. Yani niye öyle bir açıklama yapıldı veya kim yaptırdı. Muhtemelen Sayın Valimiz onu irdeleyecektir. Ama şu an için adli birimler burada gerekli incelemeyi yapıyorlar."

Kadıköy'de patlama olan binada inceleme yapan itfaiye ekipleri, yaralı bir yavru kedi buldu. Vücudunda yanıklar oluşan kedi olay yerinden alınarak tedavi altına alınmak üzere veteriner ekiplerine teslim edildi. (DHA)

Gündem