İmamoğlu'ndan metro açıklaması: "“Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır ama Erdoğan'ın imzası eksik. Neden?"

İmamoğlu'ndan metro açıklaması: "“Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır ama Erdoğan'ın imzası eksik. Neden?"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın, finansı hazır olmasına rağmen 300 metrobüs alımı ve İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metrosu için onay vermediğini belirterek, “Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır. Ama bir imza eksik. Neden” diye sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin finansı hazır olan iki projesinin Cumhurbaşkanlığı’nca onaylanmadığını duyurdu. İmamoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Cumhurbaşkanlığımız, finansını bulduğumuz 300 metrobüs alımını uygun görmemiş ve 2022 yatırım planına almamış. Sorun yok, o alımları yaparız. Ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. Bölge’ye yapacağımız metronun finansı bile hazırken neden onay vermediniz onu anlamadık!

Milyonlarca vatandaşın kullanacağı İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metrosunun yapımını kimse engelleyemeyecek. Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır. Ama bir imza eksik. Neden?" (ANKA)

Gündem