İmamoğlu: Yüzde 11 farkla seçilen Tuzla Belediye Başkanı'na mazbatayı neden vermiyorsunuz?

İmamoğlu: Yüzde 11 farkla seçilen Tuzla Belediye Başkanı'na mazbatayı neden vermiyorsunuz?
Ekrem İmamoğlu, Tuzla'da seçimi yüzde 11'lik farkla kazanan CHP'li Eren Ali Bingöl'e mazbatasının verilmemesini sert sözlerle eleştirdi: Eren Ali Bingöl'e niçin ver-mi-yor-su-nuz. Derdiniz ne? Zamana mı ihtiyacınız var? Öğreniyoruz ki Tuzla Belediye Başkanı'nın görevi bitmişken seçimden sonra hem de 2 Nisan günü hemen 62 milyon liralık ihale yapıp birilerine veriyor."

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Saraçhane Hizmet Binası’nın bahçesinde yaptığı konuşmada, Tuzla'da seçimi yüzde 11'lik farkla kazanan CHP'li Eren Ali Bingöl'e mazbatasının verilmemesini sert sözlerle eleştirdi.

İmamoğlu, “Eren Ali Bingöl'e niçin ver-mi-yor-su-nuz. Derdiniz ne? Zamana mı ihtiyacınız var? Yüzde 11 farkla kazanmış adayımız mazbatayı ne zaman alacak belli değil. Amacınız ne? Öğreniyoruz ki Tuzla Belediye Başkanı'nın görevi bitmişken seçimden sonra hem de 2 Nisan günü hemen 62 milyon liralık ihale yapıp birilerine veriyor. Çok ayıp çok ayıp. Böyle bir kamu ahlakı olamaz. Hangi yetkiyle yapıyorsun?” diye sordu.

“2 Nisan günü 62 milyon liralık ihale yapıyor”

Ekrem İmamoğlu, üçüncü kez mazbatasını aldığı İstanbul Adliyesi önündeki konuşmasında da itiraz sürecinin devam ettiği ilçelerin yanısıra Tuzla'ya dikkat çekmişti. Bugünkü konuşmasının bir bölümünü de Tuzla'ya ayıran İmamoğlu şunları söyledi:

"Anlıyoruz ki bazı kurullar bazı yerlerde ilçe ve şehrimizde dönem dönem İl Seçim Kuruluna bazı yerlerden çevrelerden baskı geliyor, bunları görüyorum. Sormak isterim açık farkla kazandığımız Tuzla'da mazbatayı benim genç arkadaşım ve başarılı olacağına çok inandığım Eren Ali Bingöl'e niçin ver-mi-yor-su-nuz. Derdiniz ne? Zamana mı ihtiyacınız var? Yüzde 11 farkla kazanmış adayımız mazbatayı ne zaman alacak belli değil. Amacınız ne? Öğreniyoruz ki Tuzla Belediye Başkanı'nın görevi bitmişken seçimden sonra hem de 2 Nisan günü, hemen 62 milyon liralık ihale yapıp birilerine veriyor. Çok ayıp, çok ayıp. Böyle bir kamu ahlakı olamaz. Hangi yetkiyle yapıyorsun? İBB müfettişlerini görevimi devralır almaz hemen görevlendirdim, ihaleyi veren de alan da rahat olmasın, birebir, ucu ucuna takip edeceğimi buradan söyleyeyim." (ANKA)

Politika