İmamoğlu'na çağrı: Adaylığınızı açıklayın

İmamoğlu'na çağrı: Adaylığınızı açıklayın
TamgaTürk yazarı M. Bahadırhan Dinçaslan, köşesinden İmamoğlu'na seslendi ve adaylığını açıklamasını istedi.

2023 seçimleri yaklaşırken siyasi gündemi şimdilik en heyecanlandıran konu altılı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusu... CHP lideri Kılıçdaroğlu dünkü konuşmasında bu soruyu gündeme getirip, konuyla ilgili yüzlerce yazı yazan köşe yazarları olduğunu belirtmişti. Kamuoyu araştırma şirketleri de katılımcılara altılı masanın adayıyla ilgili sorular soruyor. Şimdiye kadar adı en çok geçenler Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş oldu. Tartışmalar sürerken muhalif ülkücülerden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek geldi.

TamgaTürk yazarı M. Bahadırhan Dinçaslan, köşesinde "Ekrem İmamoğlu'na Açık Mektup" başlıklı bir yazı paylaştı.

Dinçaslan, cumhurbaşkanı adayı olmasını istediği İmamoğlu'na şöyle seslendi: "Hem kendi adıma, hem fikirlerimi paylaşan insanların sözcülüğüne soyunarak size çağrı yapıyorum: Cumhurbaşkanlığına aday olma niyetinizi açıklayınız. 6’lı Masa gündemine bunu bizzat siz sokunuz.

Perde arkasında ne konuşulduğunu bizim bilme imkanımız yok, ancak bilmeyen ve bilmesi umursanmayan edilgen sürüler muamelesine maruz kaldıkça inancımızı yitirmekle kalmıyor, bileniyoruz. Kazanacak profil, “doğru aday” olduğunu yalnız aday olduktan sonraki değil, adaylığa giden süreçte yaptıklarıyla da ispatlayacak; gündemdeki potansiyel adayların ikisi, bu sınavı geçemeyeceklerini ispatladılar.

Açıkça Türk milliyetçisi olduğunuzu ilan etmediğiniz ve benim tasvip ettiğim milliyetçi anlayışı politikalarınıza yansıtmadığınız sürece bu -haliyle- böyle olmalı. Ancak basitçe 'kim kazanır?' sorusunun yanında 'kime muhalefet etmek isterim?' sorusunu da soruyorum ve bunu mühim buluyorum: Size muhalefet etmek isterim..."

Yazının tamamı

Politika