İmamoğlu'ndan Bakan Karaismailoğlu'na: Zavallı bir arkadaş...

İmamoğlu'ndan Bakan Karaismailoğlu'na: Zavallı bir arkadaş...
İBB Başkanı İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu için "Zavallı bir arkadaştır" dedi ve şöyle devam etti: "Sen Atatürk Havalimanı'na bir şey yapacaksan önce millete bir sor. Sen önce yapılmamış bir ihalenin parasını nasıl ödettiğinin hesabını ver."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yayınlanan İpek Özbey'in sunduğu Sadece Soruyorum programına katıldı.

İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun İstanbul'da toplu taşımaya yapılan yüzde 40'lık zammın öğrencilere uygulanmaması için teklif verecekleri yönündeki açıklamasına şöyle yanıt verdi:

BELEDİYENİN ZAMLARI SONUÇTUR

"Siz sadece 4 ay içerisinde yüzde 110 civarında mazot zammı yapmışsanız mümkün değil. İETT'nin günlük açığı 12-13 milyon liralara çıkmaya başladı. İBB ayda 550-600 milyon lira sübvanse etmek zorunda. Belediyenin yüzde 25 bütçesi bu. Bunla baş etmek mümkün değil. Belediyenin yapmış olduğu zamlar sonuçtur. Sebep enflasyonla mücadeleyi başaramayan, elektriğe, doğalgaza zam yapan hükümettir. Bu ülkedeki fakirliğin, yoksulluğun sebebi belediyeler değil hükümettir.

İETT İFLAS EDERDİ

Bu zavallı arkadaş diyorum: Türkiye'de ulaşım zammını sadece İstanbul mu yaptı? Popülist arkadaşlar. Önerge getireceğim diyor? Kimin bütçesinden. Giderleri artırıcı bütün işlere evet, gelirleri artırıcı bütün işlere hayır diyorsun. Kötü niyet bu. Aralık ayında bu muhterem İSKİ'ye indirim yaptırdı. 2021-2022 arasında elektrik gideri 3 kat arttı. Bu zammı yapmasaydık İETT iflas ederdi. İstanbul'u kaybetmek onları mahvetti."

SEN KİMSİN?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na tepki gösteren İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ulaştırma Bakanı zavallı bir arkadaştır. Hayatında bekçi kulübesi dikmemiş bir arkadaş 'Atatürk Havalimanı konusu kapandı' diyor. Kibire bakar mısınız? Sanki orası kendisine miras kaldı. Onun aklı ermez o işlere. Atatürk Havalimanı bu toplumun vicdanında kapanmadı. Sen Atatürk Havalimanı'na bir şey yapacaksan önce millete bir sor. Sen önce yapılmamış bir ihalenin parasını nasıl ödettiğinin hesabını ver.

"ÖNÜNÜ İLİKLEYECEKSİN"

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu var, önce önünü ilikleyeceksin, onu 16 milyon seçti. Sen kimsin 'hizmette yarışalım' diyorsun! Senin imzanla durdurulmuş metroları bitiren bir belediye var. Sen hayatında bekçi kulübesi dikmemişsin geçiyorsun gerile gerile laflar ediyorsun."

Gündem