İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O devir kapandı, yeni devir açıldı, bizi izlemeye devam etsin

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini hedef alan ifadelerine yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bizi izlemeye devam etsin" dedi.

Enstitü İstanbul İSMEK Eğitmenler Zirvesi'ne katılan İmamoğlu, programın çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın kendisini hedef alan sözleri sorulan İmamoğlu, seçim kampanyası dönemini bu hedef almalara yanıt vermekle geçirmeyeceğini ifade ederek, ““İnanın, Sayın Cumhurbaşkanı’nın benimle ilgili bu ilgisini, bu alakasını ve bu sürekli dile getirme tutkusunu anlayabiliyorum. Çünkü kendisine ait olduğunu ve tümden kendi kişisel olarak kendisinin yönetme hakkı olduğunu düşündüğü ve yanıldığı bir şehri, gerçek sahibi 16 milyon İstanbulluya kazandıralı 5 yıla yakın bir zaman oldu. Bu böyle devam edecek. Bu şaşkınlık, bu yanılgı hâlâ devam ediyor ve bunu bir türlü aşamadılar. Hep söylüyorum. Bu sorulara ve bu tür beni muhatap alan duygularına cevap verirsem ben, kampanya döneminde sadece kendisine cevap vermekle geçer günlerim. Çünkü eminim ki bu seçimdeki tek emeli, tek derdi Sayın Cumhurbaşkanı’nın, İstanbul’u yine kendi kişisel hakkı ve hukuku çerçevesinde ele alan cümleler kuracak. Biz de diyoruz ki artık o devir kapandı. Yeni bir devir açıldı. Bu devir de 16 milyon insanın şehri yönettiği bir devir. Bizi izlemeye devam etsin diyerek cevap vereyim.”

Erdoğan ne demişti?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Ocak Cumartesi günü partisinin İstanbul ilçe adaylarını açıkladığı etkinlikte yaptığı konuşmada, başta CHP Genel Başkanı Özgür Özel olmak üzere ana muhalefet partisini ve İBB Başkanı'nı hedef almıştı.

İstanbul'un hizmet alamadığını savunan Erdoğan, "Son 5 yılda İstanbul yeniden o eski günlerini hatırlatan ihmallere maruk kaldı. Bu güzel şehir, 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. İstanbul'un yönetimini devralanlar, temel atmama töreniyle başladılar" diye konuşmuştu.

Erdoğan, devamla şunları söylemişti: "Son 5 yılda İstanbul yeniden eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Bu güzel şehir 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. İstanbul hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline gelmeyi hak etmiyor. İstanbul beceriksizlikleri hak etmiyor." (Kısa Dalga)

Gündem