Otobüs kumpasının ardından şimdi de Ekrem İmamoğlu’nun montajla sesini değiştirdiler

Otobüs kumpasının ardından şimdi de Ekrem İmamoğlu’nun montajla sesini değiştirdiler
Sosyal medya platformu X’te, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun montajla sesinin değiştirildiği videolar dolaşıma sokuldu.

Geçtiğimiz hafta AKP’nin İETT’ye bağlı özel bir halk otobüsünün sahibiyle anlaşıp otobüsü bozuk gibi gösterdiği ‘kumpas’ gündeme gelmiş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “İETT’yle ilgili araç arızalı kumpası nasıl onları çukura soktu? O çukurdan çıkamayacaklar. Bunu bir çekim sahası haline getiriyor ama sizin bir hesabınız var ise Yaradan’ın da bir hesabı var. Patladınız, pat diye patladınız" demişti.

Sahte video

Bu hafta da sosyal medyada, İmamoğlu’nun montajla sesinin değiştirildiği videolar paylaşıldı. Sahte videoda İmamoğlu’nun ağız hareketleri ve sesinin uyuşmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Murat Ongun tepkili: Rakibimiz sahtecilikte bir şey deniyor

Montajlı videoya ilişkin Ekrem İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun’dan da bir paylaşım geldi. Sahte videoya tepki gösteren Ongun, “Rakibimiz sahtecilikte bir şey deniyor! Sahte otobüs işi, sahte drone işi, sahte ses taklidi işi, sahte vatandaş işi…” ifadelerini kullandı.

murat-ongun.png

İmamoğlu: Allah onlara akıl versin

Sosyal medyada yayılan montajlı klip ve kurgu olduğu ortaya çıkan 'arızalı otobüs' videoları hakkında konuşan Ekrem İmamoğlu, "Allah akıl versin" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Olmayan bir kaza anını veya bozulmuş bir otobüs anının kayda almanın ya da konuştuğu kelimeleri yapay zekayla çevirerek yayın yaparak, insanları aldatmanın tanıtıma katkı sunacağını düşünen bir anlayışla karşı karşıyayız. Olmayan böyle tutum ve tavırları ortaya koyan kişilere, siyasi partilere ben Allah akıl versin diyorum. Akla bilime, tekniğe, eğitime ihtiyacı olanları da enstitü İsmek'e davet ediyorum."

(Kısa Dalga)

Gündem