İmamoğlu'ndan 'İstanbulkart' çağrısı

İmamoğlu'ndan 'İstanbulkart' çağrısı
İstanbul'da turist ve göçmenler, ücretsiz ulaşım hakkını kullanamayacak. Resmi tatil ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcıları faydalanacak. İBB'nin duyurduğu uygulama ilk olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleşecek. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbulkartlarınızı lütfen kişiselleştirin' çağrısını yaptı.

İstanbul'da ekim ayı itibariyle resmi tatillerde ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri faydalanabilecek. Turist ve göçmenler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı itibarıyla ücretsiz ulaşım hakkını kullanamayacak.

Birçok ödeme noktasında banka kartı gibi de kullanılan İstanbulkart’larının anonim (üzerinde isim yazmayan) özelliğinin ortadan kalkmasıyla kartlar kişiye özel hale geliyor. Kişiselleştirme sistemini hayata geçirmek için İstanbulkart Mobil uygulaması veya kisisellestirme.istanbulkart.istanbul web adresinden kayıt olunabiliyor. İstanbul’da birçok kampanyadan da sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri yararlanabiliyor. 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla anonim tüm İstanbulkart’ların kullanımına son verilecek.

KİŞİSELLEŞMEMİŞ İSTANBULKART İÇİN UYARI

Konuyla ilgili bilgi veren BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin, “İstanbulkart artık bir kredi kartı gibi marketlerde alışveriş yapılabilen bir yaşam kartı oldu. Bu durum İstanbulkarta yüklenen bakiye miktarını artırdı. Bizim artık İstanbulkarta yüklenen bu yüksek bakiyeleri koruma altına almamız gerekiyor. Kredi kartınızı kaybettiğimizde bizler ne yaparız? Hemen bankayı arar ve kartı kullanıma kapatırız. İstanbulkartı kişiselleştirdiğimizde de içindeki bakiyeyi aynı şekilde koruma altına alabileceğiz. Ama kartınız anonim bir kartsa bunu yapmak mümkün değil. Bu nedenle kişiselleşmemiş İstanbulkartlar 31 Aralık’tan sonra kullanıma kapatılacak” dedi.

İMAMOĞLU'NDAN ÇAĞRI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulkartların kişiselleştirilmesi için çağrı yaptı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada İmamoğlu, "Milli ve dini bayramlarda İstanbul’da ücretsiz toplu ulaşım hizmeti sağlıyoruz. Bu hak sadece TC vatandaşlarını ve hak sahibi yabancıları kapsıyor. Bu kapsamın dışındakiler 29 Ekim itibariyle ücretsiz ulaşımdan faydalanamayacak" ifadelerini kullandı.

Gündem