İmamoğlu'ndan Kurum'a: İsterse Ankara'dan 17 değil 27 bakanla gelsin

İmamoğlu'ndan Kurum'a: İsterse Ankara'dan 17 değil 27 bakanla gelsin
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu, sağanağın olduğu Şile’deki halk buluşmalarında; “Bunların anlayışı; Ankara’daki ‘sus’ derse hepsi susar, ‘konuş’ derse hepsi konuşur. ‘Yürü’ derse yürür, ‘8 adım at’ derse 8 adım atar, 9’u atamaz" dedi.

İmamoğlu açıklamasında AKP'nin pazar günü İstanbul'da yaptığı mitinge ve iktidarın İstanbul için milletvekillerini, bakanları İstanbul'a yığmasına gönderme yaptı.

İmamoğlu, şunları söyledi: "Bunlar isterse Ankara'dan 17 değil 27 bakanla gelsin. Bir de yetmedi aday var. Yetmedi üstüne seçilmiş herkesin cumhurbaşkanı olması gereken Cumhurbaşkanı var. Hoş geldi sefa geldi. Ne yapacağız? Güzel bir misafirperverlik yapacağız. Ne zaman? 31 Mart'ta. Nasıl? Oy farkı büyüyecek, oy farkı büyüyecek."

"Halkın ittifakı kazanacak"

Alandakilere "23 Haziran misafirperverliğinizi hatırlıyor musunuz?" diye seslenen İmamoğlu, "Yetmez onlara bu sefer. Daha fazlasını istiyorlar. Millet kazanacak millet. İstanbul'da halkın ittifakı kazanacak" diye konuştu.

"Tam yol ileri"

İmamoğlu şöyle devam etti: "Özgür Başkanla sizin huzurunuzda söz veriyoruz. Biz ahlaklı, kurallara uygun, oy veren vermeyen herkese saygıyla hürmetle bakan milletini anlayan bir belediye başkanı olmaya ikimiz milletimizin huzurunda Yaradan’ın şahitliğinde ant içiyoruz. 31 Mart günü sandıklara koşa koşa gitmeye hazır mıyız? Hep birlikte kazanmaya hazır mıyız? O zaman onlar tam gaz geri, biz tam yol ileri." (ANKA)

Politika