İmamoğlu'ndan Kurum'a köfteci yanıtı: 31 Mart'tan sonra yediği her köfte İstanbul'u hatırlatacak

İmamoğlu'ndan Kurum'a köfteci yanıtı: 31 Mart'tan sonra yediği her köfte İstanbul'u hatırlatacak
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine "Seni ancak bakanlıkların kantinine köfteci olarak alırlar" diyen Cumhur İttifakı'nın AKP'li adayı Murat Kurum'a ""Belli ki esnafla, esnaf olmakla sorunu var" diye yanıt verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, AKP’li İBB adayı Murat Kurum’un kendisi hakkındaki "Bakanlıkların kapısından içeriye dahi giremezsin. Öyle bir liyakat yok sen de, seni ancak bakanların kantinine köfteci olarak alırlar" sözleri soruldu.

İmamoğlu, Kurum’a "Belli ki esnafla, esnaf olmakla sorunu var. 31 Mart'tan sonra her yediği köftede İstanbul seçimini hatırlayacak" diye cevap verdi.

"Devlet ilk kez böyle bir zafiyet içinde"

İmamoğlu, daha önce de dile getirdiği AKP’nin seçim çalışması için sahaya inen 17 bakanın görevleri başına dönmeleri tepkisini yineledi. İmamoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ilk kez böyle bir zafiyet içinde. Umarım kendilerine çeki düzen verip görevlerinin başına gelirler. Umuyorum bir an önce akılları başlarına gelir. Bunun için seçimlerde büyük bir fark lazım" dedi.

Kabine'nin ilk defa işlerini bu kadar boşlamış bir duruma evrildiğini söyleyen İmamoğlu, "Dışişleri Bakanı'na, İçişleri Bakanı'na bakıyorum... Bir kere her şeyden önce sandık güvenliği İçişleri Bakanı'na ait. Sen seçim propagandası yaparsan bu devlet sana nasıl güvenecek?" diye sordu.

Kurum’un, muhalefeti ülke gündemini yerel seçime taşımakla suçlamasına da yanıt veren İmamoğşu, "Ülke gündemi ne? Yoksulluk, enflasyon, işsizlik... Bunları anlamayan bir akıl İstanbul'a belediye başkanlığı yapamaz” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem