İmamoğlu'ndan patronlara çağrı: İş dünyası Erdoğan’a karşı cesur olmalı

İmamoğlu'ndan patronlara çağrı: İş dünyası Erdoğan’a karşı cesur olmalı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Financial Times gazetesi ile söyleşisinde iş dünyasında ekonomik krize karşı seslerini yükseltme çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, derinleşen ekonomik kriz karşısında Türkiye'de iş dünyasına "daha cesur olma" çağrısında bulundu. İmamoğlu, ekonominin geldiği noktada iş dünyasının da kusuru olduğunu söyledi.

İngiliz gazetesi Financial Times'a konuşan İmamoğlu, Türkiye'de iş dünyasının, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikalarına karşı sesini yükseltmediğini söyleyerek, patronlara "cesur davranma" çağrısı yaptı.

'ÜZÜNTÜYLE İZLİYORUM'

İmamoğlu, "Türkiye'nin tarihinin en önemli ekonomik krizi yaşadığını", enflasyon yüzde 70'in üzerine çıkarken yoksulluğun arttığını, şirket yöneticilerinin ise buna rağmen seslerini çıkarmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "İş dünyasının hâlâ cesaret gösteremediğini üzüntüyle izliyorum. Ne yazık ki iş dünyası [ekonomik durumda] kabahati var".

'KORKUYORLAR'

İmamoğlu bir yandan da, iş dünyasını anladığını da belirterek, "Hesaplarıyla ilgili bir soruşturmayla karşılaşmaktan, hukuk dışı davalara maruz kalmaktan veya başka türlü müdahalelerden korkuyorlar" dedi. İmamoğlu bununla birlikte, "ekonominin yolun sonuna yaklaşmakta olduğunu" vurguladı.

'BU MANTALİDEKİ BİR SİSTEM HER ŞEYİ YAPABİLİR'

Haberde İmamoğlu'nun kazandığı ilk İstanbul seçimlerinin iptal edildiği ve İBB Başkanı'nın şu an siyaset yasağıyla sonuçlanabilecek bir davayla karşı karşıya olduğu hatırlatıldı. İmamoğu da, "Hiç aklımıza gelmeyecek, inanmayacağımız veya hiçbir zaman olmayacağını söylediğimiz şeyler yaptılar. Bir seçimi iptal edebilecek mantalitedeki bir sistem her şeyi yapabilir" diye konuştu.

'DOĞRU ADAYI BELİRLEMEK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ'

İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanıp kazanamayacağına daşr bir tartışmaya girmesinin doğru olmadığını söylerken, muhalefetin doğru adayı belirlemesini "çok, çok önemli" gördüğünü belirtti.

'HÜKÜMET ÇOKTAN KAYBETTİ'

İBB Başkanı, gelecek yıl yapılacak seçimde doğru adayı belirlemenin “çok çok önemli” olduğunu da dile getirerek “Şu anda hükümet kazanamaz” dedi. Hükümetin gelinen noktada bir seçim kazanamayacağı görüşünü dile getiren İmamoğlu, "İktidar partisini yenilgiye uğratacak olan da, kaybedebilecek olan da biziz" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN SEÇİMİ YENİLETİRSE KAYBEDER'

İmamoğlu, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesi ve seçimi yeniletmesi halinde "devasa bir yenilgi" alacağı yorumu da yaptı. İBB Başkanı, "Seçimi kazanmayı hak eden kişiye bunu veren, bu ülkenin 86 milyonluk halkıdır. Bunu Erdoğan dahil, kimse engelleyemez" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem