İmamoğlu'ndan 'siyasi yasak' sorusuna yanıt

İmamoğlu'ndan 'siyasi yasak' sorusuna yanıt
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yargıyı tehdit etme söylemleri var. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bunu HSK en hızlı şekilde sorgular" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemdeki önemli konularla ilgili açıklama yapan İBB Başkanı, cumhurbaşkanı adaylığı iddiasıyla ilgili "Anket tuzağına düşmeyelim. Bu ülke her akşam cumhurbaşkanı adayını konuşuyor. Gerçek konulardan bizi uzak tutuyorlar. Aslında konular zamlar. Bu ülkenin yüzde 75'i eğitimden rahatsız. Alt gelir grubu fakirleşiyor, üst gelir grubu zenginleşiyor. Bu altılı masanın işi, halkıyla beraber düşünüp taşınıp karar verecek. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bizim adayımız kim diye merak etmesi bizi ilgilendirmiyor biz işimize bakıyoruz. Altılı masa dimdik ayakta durmak zorunda. Aday olma meselesi detay benim içi" dedi.

İmamoğlu'nun sözlerinden önemli satır başları şöyle:

'SİYASİ YASAK' İDDİALARI

Madem ki bu hakim FETÖ'cü, 2020/2019, bu hakim hakkında HSK 1. Daire'nin verdiği karar, 'FETÖ soruşturmasına gerek yoktur' kararı vermiş. Ne kadar aşağılık bir durum. Utanmamışlar bir de benim davaya FETÖ'cü atamışlar. Mahkeme hakimi atayalı 1 yıl olmamış. Bu hakim neden Samsun'a atandı?

HAKİM TEHDİT EDİLMİŞ Mİ?

Üst yargı yetkilisi kişiler tarafından 'Gel sen İmamoğlu'na ceza ver seni ağır ceza reisi yapalım' denmiş midir? Tehdit edilmiş midir? Ya da denileni yaparsan da ödüllenirsin denmiş midir?

Hayatı yalanla iftirayla dolu şahsiyet 'sen bizi yurtdışına nasıl şikayet edersin ahmak' diyerek bana hakaret etti. Ben de sözünü iade ettim.

Acımasızca yargıyı lekeliyorlar. Yargıyı tehdit etme söylemleri var. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bunu HSK en hızlı şekilde sorgular. Ben yargılanmayı bile zül görüyorum. Bunu yargılayan hakim, 'ne yargılaması ya?' diye düşünmeli. Bu siyasi bir yargılama.

SİYASİ YASAK GELİR Mİ?

Her şeyi yapabilirler ama ben Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenmek istiyorum. Görevden alma, her şeyi yapabilirler. Ekrem İmamoğlu'nu siyaseten cezalandıramazlar. Seçim iptal edilir mi dediler bana, dedim ki inşallah etmezler. Edilirse ne olur, fark atarız dedim. Ama Allah şahit ki istemiyorum dedim, bunun utancını taşıyamayız. Ben 13 bin oyla kazanmayı hala, 806 bin oyla kazanmaya tercih ederim.

BELEDİYEYİ İKTİDARA VEREBİLİRLER Mİ?

Bunu düşünebilirler, iftira atan akıl bunu yapabilir. Şunu söyleyeyim, buradan fayda çıkmaz. Bir seçimi iptal ettiğinde halkın nasıl tokat attığını gördük. Böyle bir hamlenin ucunda bu millet zaten gönderecekler de göndermekten beter ederler. Konuşacak hal bırakmazlar.

SÖZCÜ GERİLİMİ

Bu işlerin detayına girmeyi kendime yakıştırmam. Benim kişiliğimi, mücadelemi bilen o gazete içinde kapıdaki bekçisinden en kıymetli köşe yazarlarına kadar çok insan var. O kurum hakkında bu konuda detaya girmek benim için zul olur.

Herhalde herkes kendi aklıyla benim aklımı karıştırıyor. Bazen kişi, kendinde bildiği şeyi başkasına yakıştırır. O zaman benim, basının yüzde 90'ı benim aleyhimde herkesin malı mülkü var İstanbul'da, kimin kapısına zabıta yollamışım veya baskı yapmışım. Yapsam herhalde kıyamet kopar, her gün gazeteler manşet olur. Böyle bir şey olabilir mi ya. Her yere zabıta gidebilir, benimle ne alakası var. "

Gündem