İmamoğlu'ndan Suat Sarı yorumu: 'Değerli bir arkadaşımız, başarılar dileriz'

İmamoğlu'ndan Suat Sarı yorumu: 'Değerli bir arkadaşımız, başarılar dileriz'
İYİ Partili Suat Sarı'nın İBB Başkan aday adaylığı hakkında konuşan İmamoğlu, "Suat Sarı değerli bir arkadaşımız. Kararında başarılar dileriz kendisine" dedi.

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Suat Sarı, İYİ Parti’nin İBB Başkan aday adayı olduğunu "İstanbul’un sorunlarını çözmek üzere İYİ Parti İBB Başkan Aday Adayı olarak yola çıkıyorum" diyerek dün duyurdu.

Sarı'nın aday adaylık kararı için "Hayırlı olsun. Aday adayı olmak önemlidir. Suat Sarı değerli bir arkadaşımız. Kararında başarılar dileriz kendisine" diyen İmamoğlu, ittifak konusunda ise şunları söyledi:

'İttifak meselesi bir kişinin kararıyla değil, partilerle ilgili bir süreçtir'

"İttifak meselesi bir kişinin kararıyla değil, partilerle ilgili bir süreçtir. Toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız. Bunun kurumsal olarak da görüşmesi de mümkündür. Bir kişi aday adayıyım diyebilir ama en son karar verecek olan partilerdir."

'Bizde nihai karar merkezi Parti Meclisi'dir'

"39 ilçenin tamamına iddia koymak istiyoruz. Böylesi bir zaman dilimi çok hassas. Bizde nihai karar merkezi Parti Meclisi'dir. Biz de en üst seviyede tavsiyelerimizi ileteceğiz. 2024 yerel seçimini Türkiye'de büyük bir değişimin ana adımı olarak görüyorum. Bu anlamda çok büyük bir sorumluluk sahibiyiz. 2024 Mart ayına amasız, fakatsız doğruları yapmak için çaba sarf edeceğiz. Aralık, ocak ayına geçmemesini arzu ediyorum. Sonrasında adaylaşan arkadaşlarımızla yol yürüyeceğiz." (Kısa Dalga)

Politika