İmar Affı teklifi nedeniyle eleştirilen BBP'li Destici: Tüm imar aflarına prensip olarak karşı durduk

İmar Affı teklifi nedeniyle eleştirilen BBP'li Destici: Tüm imar aflarına prensip olarak karşı durduk
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimlerin erteleneceği iddialarına ilişkin, "Demokrasinin gereği neyse o yapılacaktır. Anayasa, hukuk, demokrasi neyi...

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra imar afları tekrar gündeme gelmişti.

BBP Genel Başkanı Destici, yaklaşık 4 ay önce kendi imzasını taşıyan ve TBMM'ye sunduğu, "imar affı" ile ilgili yasa teklifinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Öncelikle BBP olarak tüm imar aflarına prensip olarak karşı durduk ve karşıyız. Hiçbirisine de "evet" oyu vermedik.

İmar planlarının dikkatle titizlikle hazırlanan kurallar olması gerektiğini de hep söyledik, ifade ettik. Biz asla "imar affı" teklifi vermedik.

Daha önceki imar barışında mağduriyetlerin giderilmesi, kamu zararı, iskan imar yönünden incelenmek suretiyle kayıt altına alınmasıyla ilgili imar düzenlemesi talebimizin, yeni bir imar affı olarak dillendirilmesi cahillik. Biz ne söylediğimizi biliyoruz. Kimse istismar etmemelidir. Kendi verdikleriyle bizimkini karıştırmamalıdır."

İmar Affı'nda süre uzatması ve cezaların affını istemişti

Mustafa Destici’nin 11 Ekim 2022’de TBMM Başkanlığı’na sunduğu, “İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”nin gerekçesi şöyle açıklanmıştı:

"Teklif ile; ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla Yapı Kayıt Belgesi başvuruları için daha önce belirlenmiş sürelerin uzatılması ve daha önce bu sürelerden kaynaklı belgeleri iptal edilenler hakkında tesis edilen idari işlemlerin ve para cezalarının iptal edilmesi amaçlanmaktadır." (Kısa Dalga)

Gündem