İnce, Fazıl Say'a sitem etti: Videomu izlemeye tenezzül etmemiş

İnce, Fazıl Say'a sitem etti: Videomu izlemeye tenezzül etmemiş
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sanatçıların tepkisini çeken sözleri sonrası Fazıl Say'a videolu bir mesaj gönderdiğini ancak onun 'izlemeye tenezzül etmediğini' söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimde resmen aday olması için gerekli 100 bin imzayı toplamasının ardından basın toplantısı düzenlemişti.

İnce kendisini eleştirenlere sert çıkarken, "Sözde sanatçılar" ifadesini de kullanmıştı. Piyanist Fazıl Say, İnce'nin sözlerini eleştirmişti. İnce de dün özür dilemişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan İnce, sözlerinin maksadını aştığını belirterek 'düzelttiğini' ifade etti.

"Fazıl Say’ı keyifle dinlerim. Bizim yüz akımız, bir sanatçımız" diyen İnce, bu sözüyle onu kast etmediğini ancak Say'ın 'bazı laflar ettiğini' kaydetti.

İnce şöyle devam etti: "Üstüne alındı ama ben onu kastetmedim. O niye üstüne alındı ki? Ben onu kast etmedim, o üstüne alındı. Sonra video gönderdim ona, 'Bak seni kast etmedim' dedim. 'İzlemem' dedi. Tavrı hoş değildi. Sanatçılarımızın gözlerinden öpüyorum. Fazıl Say’ı ayırıyorum. Ama belediye bağlantılı olanlar hariç. Fazıl Say benim videomu izlemeye tenezzül etmemiş ama ben onun konserlerini keyifle dinliyorum. En son Kazdağları’nda dinlemiştim. Buradan Fazıl Say’a selamlarımı iletiyorum." (Kısa Dalga)

Gündem