İnce her kesimden destek alıyor: En çok AKP seçmeninden oy geliyor

İnce her kesimden destek alıyor: En çok AKP seçmeninden oy geliyor
Muharrem İnce, en çok 24 Haziran seçimlerinde AKP’ye oy vermiş seçmenin desteğini alırken, 24 Haziran’da yaşı tutmadığı için oy kullanmayan gençlerin desteği de büyük.

Metropoll Araştırma, Türkiye'nin Nabzı Nisan ayı araştırması kapsamında Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin hangi kesimlerden destek aldığını da araştırdı.

28 ilde 1-3 Nisan tarihleri arasında 2610 kişiyle yapılan ankete göre, İnce her kesimden destek alıyor.

Ancak en çok 24 Haziran seçimlerinde AKP’ye oy vermiş seçmenin destek verdiği İnce’ye, 24 Haziran’da yaşı tutmadığı için oy kullanmayan gençlerden de büyük destek var. İnce’yi en az destekleyenler ise 24 Haziran seçimlerinde HDP’ye oy verenler.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce'ye oy vereceğini söyleyen seçmenlerin 24 Haziran 2018 milletvekili seçiminde oy verdikleri parti oranları şöyle oldu:

AKP: Yüzde 21,1

CHP: Yüzde 17,8

MHP: Yüzde 14,7

İYİ Parti: Yüzde 13,4

HDP: Yüzde 4

Diğer: Yüzde 0,4

Cevap yok: Yüzde 3,3

24 Haziran'da sandığa gitmeyenler: Yüzde 7,6

24 Haziran'da yaşı tutmayanlar: Yüzde 17,7

Metropoll'ün araştırmasına göre, cumhurbaşkanlığı yarışında Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan ile yarışan İnce'nin oy oranı yüzde 5. (Kısa Dalga)

Editör notu: Anketlerde Dünya Kamuoyu Araştırmaları Derneği’ne göre (WAPOR) bir kamuoyu araştırmasında mutlaka verilmesi gerekli aşağıdaki bilgi açıklanmadı: Anketin kimin adına yapıldığı, kim / hangi parti / aday tarafından finanse edildiği.

Politika