İnce, kendini Macron'a benzetti: Biz de Türkiye'de bir devrim yapacağız

İnce, kendini Macron'a benzetti: Biz de Türkiye'de bir devrim yapacağız
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iktidardan edeceğini hem de 'muhalefeti göndereceğini' belirterek, kendisini Fransa cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a benzetti.

Partisinin Ankara'daki genel merkezinin önünde kalabalığa hitap eden İnce, kendilerine millet ve cumhur ittifakından birini seçmelerinin söylendiğini kaydetti.

"Ölüm de istemiyoruz, sıtma da istemiyoruz. Kırk katır da istemiyoruz, kırk satır da istemiyoruz" diyen İnce, PKK'yı da Hizbullah'ı da istemediklerini, Kuva-yi Milliye ve cumhuriyet ruhu ile Atatürkçüleri istediklerini kaydetti.

Yaşlarını gündeme getirdi

Böyle bir kutuplaşma olmayacağını söyleyen İnce, "Biri 70 yaşında, öbürü 75 yaşında. Böyle bir şey yok. Doktor raporu olmadan tarlasını satamazlar, memleketin geleceğiyle oynuyorlar. Üçüncü bir yol vardır. Yarıp aşacağız bunu. Size inanıyorum; 50 gün sonra Türkiye'de neler yapacağımızı herkes görecek" diye konuştu.

'Karşımızda troll ordusu var'

Şimdi karşılarında bir 'troll' ordusu olduğunu söyleyen İnce, şöyle devam etti: "İletişim Başkanlığı da var. CHP'li belediyeler de var. Saldır, babam saldır. Ne kadar FETÖ'cü varsa; Hakan Şükür, Emre Uslu... FETÖ'nün kaçak firarileri, hepsi Millet İttifakı'nı destekliyor; bana çamur atıyorlar. CHP'li belediyelerden beslenen troller, bana çamur atıyor. Neymiş? Beni AK Parti'li troller, savunuyormuş. Siz troll müsünüz? Belediye imkanları ile mi geldiniz ? Ben size para verdim mi? Ben de para yok ki size vereyim. Siz hem buraya geldiniz hem de para verdiniz. Bunlara dünyayı kaç bucak olduğunu göstereceğiz. Türkiye'ye yeni bir seçenek sunacağız. Yarıp aşacağız. Hiç korkmayın, merak etmeyin. Bu troll ordusu, Sayın Akşener masadan kalktığında bana yaptıklarının aynısını Sayın Akşener'e yaptılar. 'Para aldı' dediler, 'masayı yıktı' dediler. Bana söylediklerinin aynısını ona söylediler.

'Erdoğan'ı da muhalefeti de göndereceğim'

Seçimlerde Cumhurbaşkanı olacağını ifade eden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bu Erdoğan'ı göndereceğim. Ama bu muhalefeti de göndereceğim. Erdoğan, 20 yılda Türkiye'yi bir uçurumun kenarına getirdi. Erdoğan, Türkiye'yi kurtaramaz. Erdoğan, Türkiye'yi kalkındıramaz. Kılıçdaroğlu geçmişte diyor ki; 'Ali Babacan'ı Yüce Divan'a göndereceğim.' Şimdi diyor ki; 'Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağım.' Hangisi? Suriyelileri gönderecekmiş, yahu Suriyelileri göndereceksin de Davutoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcısı yaparak mı göndereceksin? Nasıl olacak bu? Suriyeliler, Davutoğlu sayesinde gelmedi mi? Bir şeyi eksik bırakmışsın Kılıçdaroğlu, temmuzda Madımak'a Karamollaoğlu ile beraber git de tam olsun."

Macron'u örnek gösterdi

İnce yarın Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) giderek adaylık dilekçesini vereceğini, 22 - 27 Mart tarihlerinde 100 bin imza toplanması gerektiğini ifade etti.

Memleket Partisi lideri şöyle devam etti: "Biz ne yapacağız? Çarşamba günü, 1 günde işi bitireceğiz. Sizden ne istiyorum? Çarşamba günü kardeşiniz, anneniz, babanız, sevgiliniz, arkadaşınız, babaanneniz, anneanneniz, dedeniz, komşunuz kim varsa ilçe seçim kuruluna gidip imza verdiriyorsunuz. Hadi göreyim sizi, çarşamba gününden itibaren ilçe seçim kurulu başkanlıkları önünde kuyruk oluşturacaksınız. Hadi göreyim sizi. Fransa'da Macron nasıl her iki bloku yırtıp attıysa; biz de Türkiye'de bir devrim yapacağız. Ne Cumhur ne Millet; tek yol Memleket" diye konuştu.

​İnce ardından gençlerle birlikte İzmir Marşı'nı söyledi. (DHA)

Politika