İnce'den iktidara 'Fincancı desteği': 'Terör destekçisi' ilan etti

İnce'den iktidara 'Fincancı desteği': 'Terör destekçisi' ilan etti
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 'kimyasal saldırı iddiası'yla ilgili sözleri sonrası hedefe konan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı 'terör destekçisi' ilan etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de eleştirdiği Fincancı, dün gözaltına alınmıştı, bugün de tutuklanmıştı.

İstanbul'da katıldığı etkinlikte gazetecilere konuşan İnce, Fincancı hakkında iktidardan gelen mesajlara benzer sözler sarf etti.

Memleket Partisi lideri, henüz yargı süreci dahi tamamlanmayan Fincancı'yı 'terör destekçisi' diye tanımladı.

İnce, Fincancı'nın sözleriyle ilgili "Saçmalık. Bu PKK'ya ve terör örgütlerine hizmet etmektir" dedi.

"Bizim envanterimizde kimyasal silah yok" ifadesini kullanan İnce, şöyle devam etti: "TSK, PKK'yla en ateşli çatışmaların yaşandığı günlerde bile buna tenezzül etmedi. Bu tür insanlar terör örgütünün destekçileridir. Bu saçmalıklara ayıracak zamanımız yoktur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, askerlerimizin moralini bozacak, onları dünyaya şikayet edecek, bu tür saçmalıkları ve ahlaksızlıkları solculuk olarak anlatan aptallar vardır. Solcu adam ahlaklı olur, dürüst olur, ülkesine bağlı olur. Aptallığı solculuk olarak yutturamazlar."

DIŞ POLİTİKADA DA AKP'YE DESTEK

Doğru ve yanlış buldukları işler olduğunu aktaran İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim gurur duyduğumuz olaylar var, pandemide hekimlerimizle, sağlık çalışanlarımızla gurur duyduk. Bizim Memleket Partisi olarak duruşumuz nettir, kişilerin kimliğiyle, siyasi düşünceleriyle, aidiyetleriyle değil başarısıyla ilgileniriz. Biz 'Ne işimiz var Libya'da?' veya 'Maalesef Azerbaycan'a yardım ettik' diyenlerden değiliz" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika