İngiliz istihbarat raporu: Ukrayna'yla savaşta ölen Rusya askerlerinin yüzde 75'i etnik Rus değil

İngiliz istihbarat raporu: Ukrayna'yla savaşta ölen Rusya askerlerinin yüzde 75'i etnik Rus değil
İngiltere Savunma Bakanlığı’nın istihbarat raporunda, Rusya'nın Ukrayna savaşında ölen askerlerinin büyük bölümünün etnik olarak Rus olmadığı belirtildi.

Rusya, batı komşusu Ukrayna'ya yönelik Şubat 2022'de savaş açmıştı. Rus ordusunun savaşta 70 bin askerini kaybettiği iddia ediliyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, Rusya’nın ağır kayıplar vermeye devam ettiği ifade edilerek, “Moskova ve St. Petersburg kentleri can kayıpları konusunda çok etkilenmedi. Bu özellikle ülkedeki seçkin aileler için geçerli" dendi.

Açıklamada, Rusya’nın doğu bölgelerinin çoğunda, ölüm oranının 'muhtemelen Moskova'dakinden 30 kat daha yüksek bir nüfus yüzdesi'ne sahip olduğu kaydedildi.

Bakanlık, "Yer yer etnik azınlıklar en büyük darbeyi alıyor. Kayıpların yaklaşık yüzde 75'i azınlık Kazak ve Tatar nüfustan geliyor” dendi.

Raporda, savaş alanına gönderilen askerlerin seçiminde ‘toplumun etkili unsurlarının izole edildiği’ belirtilerek şunlar kaydedildi: “Rus Savunma Bakanlığı, devam eden savaşta personel açığını gidermeye çalışırken, Rus toplumunun daha iyi durumda olan ve daha etkili unsurlarını izole etmeye devam edecek." (DHA)

Dünya