İngiltere başbakanını arıyor: Rishi Sunak adaylığını resmen açıkladı

İngiltere başbakanını arıyor: Rishi Sunak adaylığını resmen açıkladı
Boris Johnson'ın başbakanlığı döneminde maliye bakanı olan ve istifasıyla Johnson'ın da istifasına giden süreci başlatan Rishi Sunak, Perşembe günü istifa edeceğini açıklayan Başbakan Liz Truss'ın koltuğu için başbakanlığa aday olduğunu resmen açıkladı.

İngiltere’de Başbakan Liz Truss’ın göreve geldikten 45 gün sonra istifa etmesinin ardından Muhafazakar Parti’de liderlik yarışı tekrar başladı. Boris Johnson'ın başbakanlığı döneminde maliye bakanı olan ve istifasıyla Johnson'ın da istifasına giden süreci başlatan Rishi Sunak, Perşembe günü istifa edeceğini açıklayan Başbakan Liz Truss'ın koltuğu için başbakanlığa aday olduğunu resmen açıkladı ve "Birleşik Krallık büyük bir ülke ancak derin bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Bu sebeple Muhafazakar Parti'nin lideri ve ülkenin bir sonraki başbakanı olmak üzere adaylığımı koyuyorum" dedi.

BBC Türkçe'deki habere göre Bu sefer parti lideri ve ülkenin başbakanı olmak isteyen adayların yarışa girmesi için 100 milletvekilinin desteğini alması şartı koşuldu. Eski maliye bakanı olan Rishi Sunak’ın, henüz resmen adaylığını açıklamadan önce 100 milletvekilinin desteğini aldığı açıklandı.

Sunak, yazın da parti liderliğine adaylığını koymuş, ancak Truss’a yenilmişti.

Yarışın en dikkat çekici şekilde öne çıkan adaylarının başında ise eski başbakan Boris Johnson var.

Dominik Cumhuriyeti’ndeki tatilinden İngiltere’ye dönen Johnson henüz resmi olarak adaylığını açıklamadı; ancak çok sayıda Muhazakar Parti milletvekili Johnson’a destek veriyor.

Şimdiye kadar Johnson’a desteğini açıklayan milletvekilinin sayısı da 53 oldu.

Dünya