İngiltere Covid belirtileri listesini güncelledi

İngiltere Covid belirtileri listesini güncelledi
İngiltere'nin Covid belirtileri listesi, bilim insanlarının çağrısı sonucunda genişletildi. Resmi semptom listesine dokuz yeni madde daha eklendi.

İngiltere'de Covid belirtileri listesi, dokuz yeni semptomu kapsayacak şekilde genişletildi. İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu'nun oluşturduğu liste, artık boğaz yanması, kas ağrısı ve ishal gibi belirtileri de içeriyor. Ancak İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi NHS, yeni belirtilerin grip ve soğuk algınlığındakilerle "çok benzerlik gösterdiği" uyarısında bulundu.

RESMİ LİSTEDE SADECE ÜÇ SEMPTOM VARDI

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, İngiltere'deki orijinal Covid enfeksiyonu belirtileri listesinde daha önce şu semptomlar vardı:

* Ateş
* Yeni, sürekli öksürük
* Tat ve koku alma kaybı

Bu üç belirti, pandeminin ilk günlerde buzdağının görünen kısmı olarak değerlendiriliyordu. Dünya Sağlık Örgütü ve ABD dahil diğer ülkelerin belirti listesi daha uzundu.

PANDEMİNİN BAŞINDAN BERİ TARTIŞMA KONUSUYDU

Fakat İngiltere'de resmi listeye hangi belirtilerin dahil edileceği ve bunlardan hangilerinin Covid testi gerektireceği tartışma konusuydu. Söz gelimi, baş ağrısının Covid'in bilinen belirtilerinden biri olmasına rağmen, başı ağrıyan herkesin test yaptırmasının zor olacağı düşünülüyordu.

Güncellenen listede artık dokuz belirti daha bulunuyor:

* Solunum güçlüğü
* Yorgunluk ya da aşırı yorgunluk hissi
* Vücut ağrısı
* Başağrısı
* Boğaz yanması
* Burun tıkanması ya da burun akıntısı
* İştah kaybı
* İshal
* Mide bulantısı

VAKALAR YİNE REKOR SEVİYEDE

İngiltere'de Covid vakaları yeniden rekor seviyeye çıkmış durumda. Geçen hafta 4,9 milyon kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu, ülkedeki her 13 kişiden birinin Covid hastası olması anlamına geliyor.

Ülkede ücretsiz test uygulaması geçen hafta sona ermişti. NHS, Covid belirtileri gösterenlerin evde kalmasını, ateş ve daha ağır belirtileri olanların ise çalışmaması tavsiyesinde bulunuyor.

Londra'daki King's College Üniversitesi'nden Prof. Tim Spector, uzun bir süredir, geliştirdikleri Covid-19 uygulaması Zoe'den gelen veriler ışığında belirti listesinin genişletilmesi çağrısında bulunuyordu. Spector, "İki yıllık lobi sonunda koronavirüs semptomları nihayet değişti" dedi.

Dünya