İngiltere, eleştirilen göçmen kararında ısrarcı: Başbakan Sunak, göçmenlerin gemilerde tutulacağını söyledi

İngiltere, eleştirilen göçmen kararında ısrarcı: Başbakan Sunak, göçmenlerin gemilerde tutulacağını söyledi
Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, ülkedeki otellerde tutulan düzensiz göçmenlerin barınak gemilere taşınması işleminde kararlı olduklarını söyledi.

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, Bibby Stockholm gemisinin bir tür akciğer hastalığına yol açan lejyonella bakterisinin bulunması nedeniyle boşaltılmasıyla ilgili olarak, sığınmacıların güvenliği ve sağlığı için tüm testlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Independent Türkçe'nin derlediği bilgilere göre; gemi seçeneğinin otellere göre daha az maliyetli olduğunu belirten Sunak, "Ülkenin her yerinde otellerdeki yasa dışı göçmenlerin barınması için İngiliz vergi mükelleflerinin cebinden günlük 5-6 milyon sterlin çıkıyor." dedi.

'Bunda kararlıyız'

Sunak, otellerde kalan sığınmacıların yerel halk üzerinde de baskıya sebep olduğunu dile getirerek, "Alternatifler bulmalıyız ve barınak gemisi de bunlardan biri. Bu yüzden bunda kararlıyız." diye konuştu.

Birleşik Krallık, otellerde tutulan düzensiz göçmenleri ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için alternatif noktalara taşıma kararı doğrultusunda 7 Ağustos'ta Bibby Stockholm gemisine nakillere başlamıştı. (Kısa Dalga)

Dünya