İngiltere İçişleri Bakanı "nehirden denize, Filistin özgür olacak" sloganını 'Antisemitik' buldu

İngiltere İçişleri Bakanı "nehirden denize, Filistin özgür olacak" sloganını 'Antisemitik' buldu
İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanının durdurulması çağrısıyla Londra'nın merkezinde düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşüne 100 bin yakın kişi katıldı. Yürüyüşte protestocuların "nehirden denize, Filistin özgür olacak" sloganını İçişleri Bakanı Suella Braverman 'Antisemitik' olarak değerlendirdi.

Metropolitan Polisi, (Londra Emniyeti) Cumartesi öğleden sonra düzenlenen protesto için tahminen 100.000 göstericinin toplandığını ve kortejin Marble Arch'tan Whitehall ve Parlamento Meydanı'na doğru ilerlediğini söyledi.

SKY News'in yer verdiği bilgilere göre; kalabalık ellerinde "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşırken, başka bir grup dev bir Filistin bayrağı açarak yeşil dumanlı fişekler attı.

Miting, insani yardımın Mısır'dan Gazze'ye geçişine izin veren Refah sınır kapısının Cumartesi günü açıldığı sırada gerçekleşti.

6533cafb50acca44ec81426a.jpg

İçişleri Bakanı Braverman 'nehirden denize, Filistin özgür olacak' sloganını 'antisemitik' olarak değerlendirdi

Yardım sevkiyatları Dışişleri Bakanı James Cleverly tarafından "can simidi" olarak nitelendirilse de BM yetkilileri bunların Gazze'de yaşanan "felaketle" başa çıkmak için yetersiz olduğunu söylüyor.

Başkentteki protestocular, gösteriler esnasında sıkça "nehirden denize, Filistin özgür olacak" sloganı attı.

Slogan, İçişleri Bakanı Suella Braverman tarafından antisemitik olarak nitelendirildi ve İsrail'in yok edilmesi çağrısında bulunduğunun "yaygın olarak anlaşıldığını" iddia etti. (Kısa Dalga)

Dünya