İngiltere Kralı Charles ilk kez halka seslendi: Annemin anısını yaşatacağım

İngiltere Kralı Charles ilk kez halka seslendi: Annemin anısını yaşatacağım
İngiltere’nin yeni kralı olan 73 yaşındaki Charles, ilk kez halka hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

İngiltere’de Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından tahta çıkacak olan oğlu 3. Charles, İngiltere halkına karşı Kral olarak ilk konuşmasını gerçekleştirdi.

Kral 3. Charles'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"BÜTÜN HAYATINI BUNA ADAMIŞTI: Bütün hayatını buna adamıştı. Fedakarlıklar yaptı görevi için. Adanmış bir şekilde hizmet etti, geri adım atmadı. İlerleme zamanlarında, değişim zamanlarında, kutlama zamanlarında ve üzüntü zamanlarında, kayıp zamanlarında hep bu ruhla hizmet etti.

ANNEMİN ANISINI YAŞATACAĞIM: Annemin anısını ve hayatını adamış olduğu bu hizmeti her zaman yaşatacağım.

BAŞKALARINA YARDIMA DEVAM EDECEĞİZ: İngiltere Kilisesi ile olan bağlantımız, bağlılığımız, ilişkimiz devam edecek. Bu imanla, inançla başkalarına yardıma devam edeceğiz.

SİZE SÖZ VERİYORUM: Kraliçe çok büyük adanmışlık gösterdi ben de aynısını yapma noktasında size söz veriyorum. Anayasa ülkemizin temelini oluşturacak. Birleşik Krallık'ın neresinde yaşarsanız yaşayın, dünyanın neresinde olursanız olun, sizlere saygı, sadakat ve sevgiyle hizmet edeceğim.

TEŞEKKÜR EDERİM: Sevgili anneciğim, rahmetli babama katılmak için son büyük yolculuğunuza başlarken, sadece şunu söylemek istiyorum: Teşekkür ederim."

Dünya