İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlığı hakkında kritik açıklama

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlığı hakkında kritik açıklama
96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlığından endişe duyulduğu açıklandı. Doktorları 2. Elizabeth'in gözlem altında tutulmasını önerirken, en yakın aile üyelerinin yanına gittiği belirtildi.

96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlığından endişe duyulduğu açıklandı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, doktorları 2. Elizabeth'in sağlığından kaygı duyduklarını belirterek, kraliçenin müşahede altında tutulmasını tavsiye etti.

2. Elizabeth'in İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde müşahede altında tutulduğu, başta oğlu Prens Charles ile eşi Camilla olmak üzere dört çocuğunun hepsinin ve torunu Prens William'ın da yanında olduğu belirtildi.

PRENS HARRY VE MEGHAN MARKLE DA İNGİLTERE'YE GİDİYOR

Kraliyet ailesindeki görevlerinden feragat ederek ABD'ye taşınan Sussex Dükü Prens Harry ile eşi, Sussex Düşesi Meghan Markle'ın da Kraliçe ile birlikte olmak için İskoçya'ya gideceği açıklandı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth son olarak önceki gün, Muhafazakâr Parti liderliğine seçilen Liz Truss'a hükümet kurma yetkisini verdiği görüşmede kamuoyunun önüne çıkmıştı. Bu görüşmenin ardından, kraliçenin sağlığı hakkında spekülasyonlar ortaya atılmıştı.

İNGİLİZ BASINI CANLI YAYINA GEÇTİ

Kraliçenin sağlık durumuna ilişkin haberin açıklanması sonrasında İngiliz televizyonları canlı yayına geçerken, cumhuriyetçi tavrıyla bilinen The Guardian gazetesinin de canlı blog başlatması dikkat çekti.

KRALİYET TARİHÇİSİ: SONA ÇOK KALMADI

Kraliyet tarihçisi Anna Whitelock BBC ile söyleşisinde "Buckingham Sarayı'nın açıklamasının açıkça çok ciddi bir durum olduğuna işaret ettiğini" söyledi. Whitelock, "Sona çok kalmadı" dedi.

Buckingham Sarayı, 2. Elizabeth'in geçen yılın sonlarından bu yana hareket etme güçlüğü çektiğini açıklamıştı. 2. Elizabeth, son dönemde birçok etkinliğe katılmamış, dün de doktorlarının dinlenme tavsiyesi üzerine üst düzey bakanlarla sanal bir toplantı planını iptal etmişti. (Kısa Dalga)

Dünya