İngiltere şokta: Polis müdürü 49 taciz, 29 tecavüz vakasının faili çıktı

İngiltere şokta: Polis müdürü 49 taciz, 29 tecavüz vakasının faili çıktı
Londra Metropolitan Polis Teşkilatı'na mensup üst düzey bir polis memuru kadınlara yönelik en az 49 cinsel taciz suçu işlediğini itiraf etti. David Carrick adlı memurun 24 kez tecavüz suçu işlediği ve iki kez de tecavüz girişiminde bulunduğu açıklandı.

Kraliyet Savcılığı (CPS) tarafından yapılan açıklamada, David Carrick'in itiraf ettiği 49 suçun bazılarının birden fazla suçu içerdiği ve toplam suç sayısının en az 71 olduğu belirtiliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre Carrick Pazartesi günü Southwark Kraliyet Mahkemesi'nden görülen duruşmasında kurbanlarından birini evindeki merdivenlerin altındaki küçük bir dolapta zorla tuttuğunu söyledi.

Carrick polis teşkilatının Parlamento ve Diplomatik Koruma Komutanlığı adlı özel bir biriminde görev yapıyordu. Carrick hakkındaki soruşturma, Ekim 2021'de bir kadının şikayetiyle başladı ve o tarihten itibaren toplam 12 kadın Carrick'in saldırısına uğradığını bildirdi.

Carrick kurbanlarından bazılarını acımasızca manipüle etti, parasız bıraktı, arkadaş çevrelerinden izole etti; defalarca cinsel taciz ve tecavüz suçları işledi. Carrick, birlikte olduğu kadınların giyindiklerinden yediklerine ve geceyi nerede geçirdiklerine kadar hayatlarını kontrol ediyordu. Bazı kadınların kendi çocuklarıyla görüşmelerini bile engelledi.

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı'nda profesyonellikten sorumlu Komiser Yardımcısı Barbara Gray, "Bir polis memuru olarak görevini kötüye kullanmaya devam edebilmesi kurbanlarının çektiği acıyı uzatmış olabileceği için gerçekten üzgünüz" dedi. Carrick'in cezası 6 Şubat'ta açıklanacak.

Teşkilat yetersiz

Ekim ayında yayımlanan bir rapora göre Londra Metropolitan Polis Teşkilatı'nda yasaları çiğneyen ve görevini kötüye kullanan yüzlerce polis memuru hiçbir ceza almadan işine devam ediyor. Teşkilat özellikle cinsel istismar, kadın düşmanlığı, ırkçılık ve homofobi gibi suçları cezalandırmak konusunda yetersiz kalıyor.

Dünya