İngiltere'de 'aile içi şiddet'ten yargılanıp tahliye edilenler elektronik kelepçe ile takip edilebilecek

İngiltere'de 'aile içi şiddet'ten yargılanıp tahliye edilenler elektronik kelepçe ile takip edilebilecek
İngiltere'de "aile içi şiddet" suçundan yargılanıp tahliye edilen kişiler, elektronik kelepçe ile takip edilebilecek.

İngiltere, mağdurlara daha iyi koruma sağlamak amacıyla "aile içi şiddet" suçundan yargılanıp cezaevinden çıkan kişiler için elektronik kelepçe ile takip uygulaması başlatıyor.

Suçlunun, mağdurun evine belirli bir mesafeden yaklaşması yasaklanacak

Doğu ve Batı Midlands'da başlatılan ve önümüzdeki yıl İngiltere ve Galler'de yaygınlaştırılması beklenen pilot uygulama kapsamında, eski eşine ya da çocuklarına tehdit oluşturan herhangi bir suçlunun, mağdurun evine belirli bir mesafeden yaklaşması yasaklanacak ve sokağa çıkma yasağına tabi tutulacak.

'Mağdurların daha fazla zarar görmekten korumak için her türlü aracın kullanılması doğrudur'

Bu uygulamanın, yaklaşık 500 kadar suçluya uygulanacağı belirtildi. Yasağı ihlal eden suçlular, tespit edilerek cezaevine geri gönderilecek. Birleşik Krallık Adalet Bakanı Alex Chalk, "Aile içi şiddetten kurtulanlar ortaya çıkarak büyük bir güç ve cesaret göstermişlerdir ve onları daha fazla zarar görmekten korumak için her türlü aracın kullanılması doğrudur. Cezaevinden ayrılanların aile içi istismara devam etme riskine karşı etiketlenmesi, mağdurların hayatlarını yeniden inşa etmelerine ve toplumlarında kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olmak için getirdiğimiz bir başka korumadır" dedi.

'Memnuniyetle karşılıyorum' açıklaması

İngiltere ve Galler Aile İçi Şiddet Komiseri Nicole Jacobs ise, "Hükümetin bugün aile içi istismar failleriyle mücadele etmek üzere yaptığı açıklamaları memnuniyetle karşılıyorum. Aile içi istismar elektronik etiketleri pilot uygulaması mağdurların korunmasında olumlu bir adımdır" diye konuştu.

Dünya