İngiltere'de aşı karşıtlarına polis müdahale etti, 11 gözaltı

İngiltere'de aşı karşıtlarına polis müdahale etti, 11 gözaltı
İngiltere'de aşı karşıtları başkent Londra'da bir araya geldi. Polisin müdahale ettiğin gruptan 11 kişi gözaltına alındı.

İngiltere'de vaka sayılarındaki artışa ve bilim insanlarının uyarılarına  rağmen dün  itibarıyla kısıtlamalar sona erdi. Hükümetin 'Özgürlük günü' olarak adlandırdığı 19 Temmuz'dan itibaren birçok kısıtlama kaldırılırken, normalleşme sürecindeki dördüncü ve son aşama gerçekleşti; ülkedeki gece kulüpleri yeniden açıldı, eğlence merkezlerinin ve festivallerin önündeki kısıtlamalar kalktı.

Kısıtlamaların sona ermesinin ardından başkent Londra'da bulunan Parlamento Meydanı'nda yüzlerce aşı karşıtı bir araya geldi. Ülkede tüm kısıtlamaların kaldırılmasının ardından bir araya gelen protestocular, Parlamento Meydanı'ndan Westminster Sarayı'nın kapılarına kadar alanı doldurdu.

Polis tarafından yapılan açıklamada, "Bir dizi memur, Westminster, Parlamento Meydanı'ndaki bir gösteriye yanıt vermeye devam ediyor. 11 kişi çeşitli suçlardan tutuklandı. Polis operasyonumuz devam ediyor, ne yazık ki memurlar kalabalıkla uğraşırken düşmanlıkla karşılandı" denildi.

Sağlık