İngiltere'de bir polis memuru 17 yıl boyunca işlediği suçları itiraf etti: Hakkında 24'ü tecavüz 49 suçlama var

İngiltere'de bir polis memuru 17 yıl boyunca işlediği suçları itiraf etti: Hakkında 24'ü tecavüz 49 suçlama var
İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir polis memuru 17 yıl boyunca 12 kadına yönelik 24'ü tecavüz 49 ayrı suçlamayı kabul etti.

Londra polis teşkilatında görevli David Carrick adlı memur kendisine yöneltilen 24'ü tecavüz olmak üzere 49 suçlamayı kabul etti. Londra Polisi yaptığı açıklamada işlediği cinsel saldırı suçları 17 yıla yayılan 48 yaşındaki polis memurunun suç örüntüsünü daha önce fark etmeleri gerektiğini kabul ederek özür diledi.

Artı Gerçek'in haberine göre, Komiser Yardımcısı Barbara Gray "Onun taciz edici davranış modelini tespit etmeliydik ve görmediğimiz için onu organizasyondan çıkarma fırsatlarını kaçırdık. Bir polis memuru olarak rolünü kullanmaya devam edebilmesinin kurbanlarının çektiği acıyı uzatmış olabileceği için gerçekten üzgünüz. Onlara inanılmayacaklarını söylediği için daha önce öne çıkamayacaklarını hissettiklerini biliyoruz" dedi.

24'ü tecavüz olmak üzere çoğu cinsel saldırı suçu olan ayrı ayrı 49 suçlamayı kabul eden Carrick, 12 kadına yönelik suçlarının çoğunu yaşadığı Hertfordshire semtinde işledi. Carrcik'in mağdurlarından bazılarıyla çöpçatanlık uygulamaları üzerinden tanıştığı ve kadınların güvenini kazanmak için polislik mesleğini kullandığı açıklandı.

Carrick geçen yıl aralık ayında 24 suçlamayı kabul etmiş ve polislik mesleğinden açığa alınmıştı.Carrick hakkında karar 6 Şubat'ta yapılacak mahkemeyle verilecek.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, Carrick'in işlediği suçlardan "kesinlikle tiksindiğini ve dehşete düştüğünü" söyledi. Han "Bir polis olarak konumunu bu kadar korkunç bir şekilde nasıl kötüye kullanabildiğine dair ciddi soruların yanıtlanması gerekiyor" dedi. Başbakan Rishi Sunak'ın resmi sözcüsü debunun "korkunç bir vaka" olduğu yorumunu yaptı. Sözcü Sunak'ın "düşüncelerinin Carrick'in tüm kurbanlarıyla birlikte olduğunu" da söyledi.

Dünya